13 Kasım 2018 15:16

SPK Başkanı Taşkesenlioğlu: Ekonomimizin dinamizmi piyasalara yansıyor

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 'Temelleri sağlam olan ekonomimizin dinamizmi piyasalara da yansımaktadır' dedi.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yabancı kaynak ağırlıklı borçlanmaya dayalı mevcut fonlama yapısı yerine öz kaynak ağırlıklı fonlama modellerinin ihtiyaç olduğunu söyledi ve "Temelleri sağlam olan ekonomimizin dinamizmi piyasalara da yansımaktadır" dedi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nin (TSPB) düzenlediği Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuşan Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin bölgesel ve ulusal bazda jeopolitik ve finansal sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi. Türkiye'nin "gerçekçi ve ayakları yere basan hedeflerle gelecek programını kararlı bir şekilde uygulamaya devam ettiğini" savunan Taşkesenlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çerçevede kurlar ve faizler büyük ölçüde dengelenirken, enflasyon da aylık değerler itibarıyla yavaş yavaş bir yıl önceki aylık gerçekleşmelere yaklaşmaktadır. Üstelik ihracatımızın ithalatı karşılama oranı geçtiğimiz eylül ayında yüzde 88,5 ile oldukça yüksek seviyelere gelirken, güçlü performansa sahip turizm faaliyetlerinin de etkisiyle cari açığımız da ağustos ayında yerini yaklaşık 2,6 milyar dolar tutarında cari fazlaya bırakmıştır. Cari işlemler dengesindeki bu olumlu görünümün önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inanmaktayım."

Yaşanan gelişmelerin, yabancı kaynak ağırlıklı olarak borçlanmaya dayalı mevcut fonlama yapısı yerine öz kaynak ağırlıklı fonlama modellerinin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdiğini, sermaye piyasalarını daha fazla ve daha rasyonel kullanmak gerektiğine dair inancı kuvvetlendirdiğini öne süren Taşkesenlioğlu, "Temelleri sağlam olan ekonomimizin dinamizmi piyasalara da yansımaktadır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Amcol işçileri ücretlerinin yükseltilmesi için grevde!

SONRAKİ HABER

Samanyolu'nun yakınında cüce galaksi keşfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa