13 Kasım 2018 14:23

CNN, Trump ve Beyaz Saray’ı mahkemeye verdi

CNN, Donald Trump ve Beyaz Saray yetkililerini, muhabir Jim Acosta’nın akreditasyonunun iptal edilmesi nedeniyle mahkemeye verdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

CNN, ABD Başkanı Donald Trump ve üst düzey Beyaz Saray yetkililerini, muhabirleri Jim Acosta’nın Beyaz Saray’a akreditasyonunun iptal edilmesi nedeniyle mahkemeye verdi. Davada, CNN’in ABD anayasasının birinci ve beşinci maddelerini kullanma hakkının elinden alınması gerekçesi sunuldu.

CNN’in mahkemeye verdiği isimler arasında Donald Trump, ABD Genel Kurmay Başkanı John Kelly, Basın Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Kurmay Başkanı Yardımcısı Bill Shine, Gizli Servis Direktörü Joseph Clancy ve Acosta’nın geçiş iznine el koyan, adı belirtilmeyen görevli bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

CNN’in Beyaz Saray muhabiri Jim Acosta, ara seçimlerin ardından düzenlenen basın toplantısında Trump'a göçmen politikasına ilişkin bir soru yöneltmeye çalışmış ancak Trump, bunu engellemişti. Yaşanan gerginlik sonrası Trump, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın. CNN için çalışmıyor olmalısın. Sarah'a (Beyaz Saray Basın Sözcüsü) davranış biçimin berbat. Diğer insanlara davranış biçimin berbat. İnsanlara bu şekilde davranamazsın" demişti.

Beyaz Saray, yaşananlar üzerine Acosta'nın akreditasyonunu iptal etmişti.

Olay üzerine New York dahil olmak üzere birçok kentte düzenlenen gösterilerde on binlerce kişi "Basını rahat bırakın" sloganlarıyla yürümüştü.

Acosta'nın basın kartının askıya alınması ve akreditasyonunun iptal edilmesiyle ilgili konuşan Trump "Bu kararı ben vermedim. Fakat başkalarına da uygulanabilir" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran'da öğretmenler greve gitti

SONRAKİ HABER

Nefes almak zor uyuşturucu bulmak kolay

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...