13 Kasım 2018 12:04

‘Tutuklu havalimanı işçileri serbest bırakılsın’

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, tutuklu havalimanı işçileri için adliye önünde eylem düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu, hakkını isteyen işçilerin değil suçunu itiraf eden sorumluların yargılanmasını istedi. Platformun çağrısıyla Gaziosmanpaşa Adliyesi önünde bir araya gelen kitle İstanbul havalimanında talepleri için eylem yaptıkları için 56 gündür tutuklu bulunan işçilerin serbest bırakılmasını talep etti. Eylemde sık sık “İnşaat işçisi yalnız değildir” sloganı atıldı.

Kitle adına ortak basın açıklamasını İnşaat-İş Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Acu yaptı. Acu, 14 Eylül’de 50 bine yakın inşaat işçisinin, çalışma koşullarının insanlık dışı olduğu, aylardır ücretlerini alamadıkları, yatakhanelerin çamurun suyun içinde olduğu, yemeklerin bozuk ve kurtlu olduğunu belirterek, iş bıraktıklarını hatırlattı. Eylemlerin ardından gözaltına alınan 31 işçinin hâlâ tutuklu olduğunu söyleyen Acu, “Gösterinin yapıldığı gün de, patronların suçunu itiraf ettikleri gün de, sonrasında da değişen bir şey olmadı. Ne koşullar düzeldi, ne suçsuz oldukları halde tutuklu işçiler bırakıldı ne de savcılar gerçek suçlulara gereğini yaptı. İşçiler her gün ölümle yüz yüze çalışmaya zorlanıyor. 3. Havalimanı Şantiyesinde çalışmalar jandarma ve polis kontrolünde ve gözetiminde sürdürülüyor. Yemekhanelerde, servis ve yatakhanelerde sağlıksız ve kötü koşullar aynen devam ediyor. 6 aya yakın alacakları olan işçiler, bunu dile getirdiklerinde 6 ay dolmadan kıdem tazminatları ve alacakları ödenmeksizin işten çıkartılıyorlar” ifadelerini kullandı.

“Hakkını savunan işçiler suçlu değildir” diyen Acu, “Tutsak işçiler derhal serbest bırakın. Gerçek suçlular suç işlemeye devam etmektedirler” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Krize karşı ortak mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

Sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletmek işe yaramıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...