13 Kasım 2018 11:43

Tehdit edilen müzisyen Lermi’ye büyük destek

Apolas Lermi Trabzon Uzungöl’deki doğa talanına karşı yaptığı şarkı nedeniyle işletme sahipleri tarafından tehdit edildi.

Fotoğraf: www.apolaslermi.com/

Paylaş

Karadeniz şarkılarıyla bilinen Apolas Lermi geçtiğimiz günlerde Trabzon Uzungöl’deki doğa talanına karşı yaptığı ‘Uzungöl Şerah’ şarkısını müzik platformlarında müzik severlerle paylaştı. Şarkının paylaşılmasının ardından sosyal medya üzerinden birçok taciz ve tehdit mesajları aldığını belirten Apolas Lermi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada ‘Uzungöl Şerah’ isimli şarkısı için Uzungöl’de işletme sahibi olan birçok kişi tarafından tehdit, küfür, hakaret içerikli mesajlar aldığını belirtti. Karadenizli kültür sanat çevreleri de Lermi’ye destek olmak için açıklama yaptı. Açıklamada “Bunun bilincinde olan biz Karadenizli kültür sanat ve çevre insanları olarak, Apolas Lermi’nin doğanın talanına dair kaygılarını paylaşıyor, tehdit ve hakaretlere karşı yanında olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.

Açıklamada imzası bulunan isimler: “Ayşenur Kolivar, İsmail Hakkı Demircioğlu, Kenan Yaşar, Korhan Yıldız, Mahir Özkan, Mehmet Gümüş, Mecit Çeliktaş, MELUSES, Mustafa Gökay Ferah, M.Ali Barış Beşli, Özcan Alper, Onurcan Çelik, Onur Şentürk, Osman Bekaroğlu, Sami Özçelik, Sezai Sarıoğlu, Şenol Morgül, Sinan Akçal, Tanju Topal, Yasemin Göksu,Yaşar Kurt, Yusuf Aydın. Ankara Hopa Kültür Dayanışma Derneği, Artvin STK ve Platformları, Arhavi Doğa Koruma Platformu, Fırtına İnisiyatifi, HADİ·G - Hemşin Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği, İSARF - İstanbul Artvin Dernekleri Federasyonu, Karadeniz İsyandadır Platformu, Şavşat Dernekleri Federasyonu, Yeşil Artvin Derneği, TMMOB İstanbul İKK Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Kemal Atatürk anıtına balta ile vuran kadın serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Buldan ve üç vekil hakkında fezleke düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...