Mustafa Kemal Atatürk anıtına balta ile vuran kadın serbest bırakıldı

Çorlu'da Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına Kuran'da geçen bir ayetin yazılı olduğu kağıt bırakarak balta ile vuran kadın mahkemede serbest bırakıldı.

13 Kasım 2018 11:43
Son Güncellenme Tarihi: 14 Kasım 2018 14:18
Paylaş

Çorlu'da bulunan Mustafa Kemal Atatürk anıtına balta ile vuran kadın mahkemedeki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir kadının Mustafa Kemal Atatürk anıtına balta ile vurmasının ardından görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis, üzerinde balta olan Çiğdem B. ismli kadının yerini tespit ederek gözaltına aldı.

Sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çiğdem B.'nin, balta ile vurmadan önce anıta bıraktığı notta ise "Rahman ve Rahim Allah'ın adı ile Allah emrinde galiptir. Yusuf Suresi 21. Ayet" ifadesinin yer aldığı bildirildi.

Emniyette ifadesi tamamlanan Çiğdem B., polisin sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. Çiğdem B., savcılıktaki soruşturmasının ardından tutuklanma talebiyle sevk edildiği Sulh Ceza Mahkemesi'nde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, adliye önünde toplanan bir grup CHP'li, Çiğdem B. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAŞSAVCILIK: PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Atatürk Anıtı'na balta ile saldıran Çiğdem B.'nin mahkemeden adlı kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından yazılı yaptığı açıklamada, psikolojik tedavi gördüğünün tespit edildiğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi:

“13.11.208 tarihinde Çorlu ilçesi Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Heykeli'ne balta ile vurulmak suretiyle zarar verilmesi olayı ile ilgili olarak derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet suçundan şüpheli gözaltına alınmış, 14.11.2018 tarihinde mevcutlu olarak Çorlu adliyesine getirilmiş ve ifade işleminin sonrasında sevk edildiği Çorlu Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verilmiştir. Soruşturma safahatında şüphelinin psikolojik rahatsızlarının bulunduğu, bu doğrultuda psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiştir. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle ayrıntılı ve titiz bir şekilde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Anıtın ayak kısmında hafif hasara sebep olan olay, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu ile görüntülendi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Libya Konferansı'ndan çekildi

SONRAKİ HABER

Tehdit edilen müzisyen Lermi’ye büyük destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...