13 Kasım 2018 11:16

Trump'tan Macron'a: ABD gelmese Paris'te Almanca öğrenecektiniz

ABD Başkanı Donald Trump, 'Avrupa ordusu' fikrini ortaya atan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a, Fransızları kızdıracak bir ifadeyle yanıt verdi.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, "Avrupa ülkelerinin kendi ordusunu kurması gerektiğini" söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yanıtlarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Macron'a  “Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ‘ABD, Çin ve Rusya’dan korunmak için Avrupa'nın kendi ordusunu oluşturması gerektiği’ yönünde öneride bulundu. Çok aşağılayıcı. Belki Avrupa önce ABD'nin çok büyük bir şekilde destek verdiği NATO'ya olan borcunu ödemelidir” diyen Trump bu kez 2. Dünya Savaşı'na gönderme yapan cümleleriyle Fransızları kızdıracak ifadeler kullandı.

Trump, Twitter hesabından "Emmanuel Macron, Avrupa'nın ABD, Çin ve Rusya'dan korunmak için için kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Ama Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarında Almanya vardı. Peki bunun Fransa açısından nasıl sonuçları olmuştu? ABD ordusu gelip yetişmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyorlardı" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde hastane dönüşü darp iddiası

SONRAKİ HABER

Bakan Varank’a soruldu: Hani Çinliler geliyordu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...