KESK'ten 17 Kasım İzmir mitingine çağrı

KESK İzmir Şubeler Platformu 17 Kasım'da yapılacak İzmir mitingi için İzmir halkına katılım çağırış yaptı.

13 Kasım 2018 11:11
Paylaş

Krize karşı yapılacak olan KESK Ege bölge mitinginin ilki 17 Kasım’da İzmir’de Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek. Konak Kemeraltı Çarşı girişinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, "Madem kriz yok, maaşlarımız neden her geçen gün eriyor, yoksulluğumuz neden artıyor? Neden her alışverişten sonra bir harcadığımız paraya bir de bunun karşılığında aldıklarımıza bakıp şaşırıyoruz? Madem tehlike bertaraf edildi neden hükümet yetkilileri her gün 81 milyondan fedakarlık beklediklerini açıklamaya devam ediyor?" diye sordu.

'EKONOMİ BÜYÜRKEN DE KADERİMİZ DEĞİŞMEDİ'

Bugün esas meselenin yaşanan krizin faturasının kime ödettirileceği olduğunu belirten Gezen, "Yıllardır bütçelerin omurgasını oluşturan vergilerin tüm yükü bize yıkıldı. Maaşlarımızdan kaynakta kesilen gelir vergisinden tut, tüketirken ödediğimiz KDV'den ÖTV'ye kadar vergileri biz ödüyoruz. Maaşlarımızı gerçek enflasyon değil TÜİK enflasyonuna endekslediler. Ekonomi büyürken de kaderimiz değişmedi" dedi. 

Gezen son olarak "KESK olarak başkalarının donattığı masanın hesabını ödemeye, %1'in yarattığı krizin faturasını %99'a yıkılmasına artık yeter diyoruz. %99'un yanyana gelmesi, sesini birlikte yükseltmesi için mücadele ediyoruz" dedi. Emek ve demokrasi güçlerinin de katılacağı 17 Kasım'daki mitinge, tüm İzmir halkı davet edildi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İZBAN’da grev kararı asıldı

SONRAKİ HABER

'Göreviniz cinayet işlenirken yalnızca dinlemek midir?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...