13 Kasım 2018 09:51

Kürt Dili çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı

Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla kurulan Kürt Dili Platformu çalıştay sonuç bildirgesini açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP, DBP, ÖSP, PDK, PDK-T, PSK, PAK, İnsan ve Özgürlük Partisi ile Azadî Hareketi’nin Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla kurduğu Kürt Dili Platformu, yol haritasını çıkartmak için düzenledikleri, dil çalıştayının sonuç bildirgesini açıkladı.

Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın açıklamasını okuyana PSK Sözcüsü Bayram Bozyel, anadilin varlık ve yokluk meselesi olduğuna dikkat çekerek, Kürtçe’nin eğitim dili ve resmi dil olması talebinde bulundu.

Bozyel, “Çok iyi bilinir ki Kürtler, Türkiye’de yaşayan diğer vatandaşlar gibi vergi veriyor, askerlik yapıyor, tüm vatandaşlık görevlerini yerine getiriyor. 25 milyondan fazla Kürt var Türkiye’de ama maalesef Kürtler kollektif haklarına sahip değil. Kürtçe eğitim dili değil okullarda. Bizlerin vatandaş olarak isteği Kürtçe’nin okullarda, üniversitelerde eğitim dili olması. Kürtler, ticaretini, siyasetini, kültürel etkinliklerini kendi diliyle yapmak istiyor. Bu nedenlerle Kürt Dil Platformu’nu gerçekleştirdik. Bugün itibariyle halkımız, STK’lar, medya ve siyasi partiler bu çalışmaya sahip çıkmalı” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berna Laçin 'Dini değerleri aşağılama' iddiasından hakim karşısında

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden sel ve buzlanma uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...