13 Kasım 2018 06:03

Mansur Yavaş: Öbüründen veya berikinden olmuş olmak önemli değil

Ankara için adaylığı konuşulan Mansur Yavaş: Aday olmak için bir parti gerekir evet; ama önemli olan Ankara’dır.

Fotoğraf: Unsplash

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Mansur Yavaş, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuştu.

2014 adaylık sürecinin ardından gelen istifasına yönelik tepkileri anımsatan Yavaş, “CHP’den aday olurken de açık konuştum; bunun bir iş ve güç birliği adaylığı olduğunu o zaman da açıkladım” dedi. “CHP mi, İYİ Parti mi?​” sorusuna “Aday olmak için bir parti gerekir evet; ama önemli olan Ankara’dır. Öbüründen veya berikinden olmuş olmak değil; ben olmasam bile bütün partiler bir isim etrafında bütünleşip hangisinden aday gösterirse daha yüksek oy alacağına bakmalı” yanıtını verdi.

“Mansur Yavaş olmasın, kaybedeceksek de bizden biri olsun” açıklaması yaptığı söylenen CHP’lilere tepki gösterdi. Yavaş, “Bnu söyleyenlerin Melih Gökçek’ten ne farkları var? Gökçek de benden olana hizmet götürürüm, olmayana götürmem diyordu; aynı şeyi şimdi de onlar söylüyor" dedi.

MANSUR YAVAŞ: ÜLKÜCÜ KÖKENDEN GELİYORUM

Kendisine milletvekilliğinin de önerildiğini ancak kabul etmediğini belirten Yavaş, “Mehmet Bekaroğlu, Abdüllatif Şener gibi bünyesinde siyaset yapmak için CHP’ye gitmedim. Ben ülkücü kökenden geliyorum ve iş birliği yapmak için CHP’yi tercih ettim. Oy verenler de Mansur Yavaş olduğu için oy verdi. CHP’nin oyu yüzde 30, bir türlü yukarı çıkmıyor; belediye meclisinde aldığı oy da aynı. Ama Belediye Başkanlığında %44 oya çıktık. Bu da iş birliğinin önemini ortaya koyması için yeterli" dedi.

Aday olup olmayacağını net bir ifadeyle açıklamayan Yavaş, “Unutulmasın ki ben de adaylığımı henüz açıklamadım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden sözleşmeli öğretmenler için emsal karar

SONRAKİ HABER

Yeni 'gözde meslek': Konkordato danışmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa