12 Kasım 2018 21:23

Fransa'da öğretmenler greve çıktı

Hükümetin eğitim reformu ve memur sayısında kesinti kararına karşı greve giden öğretmenler, başkent Paris ve bazı başka şehirlerde yürüyüş yaptı.

Fotoğraf: Twitter.com/SNESFSU

@SNESFSU

Paylaş

Fransa'da öğretmenler, hükümetin eğitim reformu ve memur sayısında kesinti kararına karşı greve giderek ülke çapında sokağa çıktı.

Eylemler başta başkent Paris olmak üzere Lyon, Marsilya, Bordeaux, Nantes ve Caen gibi şehirlerde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Paris'te toplanan binlerce eğitimci, sloganlar eşliğinde Eğitim Bakanlığına yürüdü. Göstericiler, okullara ve eğitim kadrosuna daha fazla olanak sağlanması taleplerini dile getiren pankartlar taşıyarak Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer'i hedef alan sloganlar attı.

Hükümetin 2019 eğitim bütçesi kapsamında öğretmen sayısında kesintiye gitme kararı ve eğitim reformunu protesto eden sendikaların çağrısıyla yapılan gösterilere, diğer meslek gruplarından da destek verildiği açıklandı.

EN FAZLA KATILIM LİSE ÖĞRETMENLERİNDEN

Grev ve eylemlerde ana sınıfı, ilkokul, kolej ve lise öğretmenlerinin yer aldığı, en fazla katılımı lise öğretmenlerinin sağladığı bildirildi.

Fransa Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde öğretmenlerin yüzde 11,33'ünün greve katıldığını açıkladı. En büyük eğitim sendikası olan Snes-FSU ise kolej ve lise öğretmenlerinin yüzde 50'sinin grevde yer aldığını duyurdu.

2011'DEN BU YANA İLK

Ülkede 2011'den bu yana tüm sendikaların çağrısıyla gidilen grev olarak kayıtlara geçen eylemde, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı sloganlar da atıldı. (AA)

 

ÖNCEKİ HABER

Düzce Üniversitesinde yangın çıktı

SONRAKİ HABER

İngiltere Başbakanı Theresa May'den 'Kaşıkçı' açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...