12 Kasım 2018 17:27

Fransız maliyesi, vatandaşların sosyal medya hesaplarını inceleyecek

Maliye Bakanlığı, vatandaşların Facebook, Instagram ve Twitter'da lüks yaşama dair paylaşımlarının izini sürecek ve vergi beyanıyla karşılaştırılacak.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Maliye Bakanı Gerald Darmanin, "vergi yolsuzluğuyla mücadele" kapsamında yılbaşından itibaren vatandaşların sosyal medya paylaşımlarının incelenmeye başlanacağını açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Darmanin, hükümetin "vergi kaçırma ve sahte vergi beyanında bulunanlarla mücadeleyi" genişleteceğini söyledi.

2019'dan itibaren vatandaşın sosyal ağlardaki paylaşımlarını gözden geçireceklerini aktaran Darmanin, "İnsanların, 'bu normal değil, çok düşük geliri olmasına rağmen, gelirine göre yüksek yaşam standardı olan insanlar var' dediğini duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Darmanin, konuyla ilgili yasal düzenlemenin yapıldığını, yeni yılla birlikte vatandaşların Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal ağlarda lüks yaşama dair paylaşımlarının izinin sürüleceğini ve vergi beyanıyla karşılaştırılacağını aktardı.

Durumu elvermemesine rağmen çok kez lüks araçlarla fotoğraf paylaşan kişiler olduğunu öne süren Darmanin, bunun sosyal medya üzerinden kamuya açık yapıldığını ve deneme aşamasında olacak söz konusu uygulamayla bu kişilerin vergi kaçırıp kaçırmadığının inceleneceğini kaydetti. (Paris/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar eşi tarafından öldürülen Zahide Oğuz için buluştu

SONRAKİ HABER

Kocaoğlu’dan kayıp tablo açıklaması: Evine götüren var mı bilmiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...