12 Kasım 2018 16:43

'Adolf' ismi nedeniyle terör örgütü üyeliğinden suçlu bulundular

Çocuklarına 'Adolf' ismi veren ve Nazi propagandası içeren fotoğrafları bulunan İngiliz çift terör örgütü üyeliğinden suçlu bulundu.

Fotoğraf: Twitter

Paylaş

Çocuklarına 'Adolf Hitler' ismini veren çift, İngiltere’de terör listesine alınan ‘Ulusal Eylem’ adlı örgüte üye olmaktan suçlu bulundu. Çocuklarına Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in adını veren İngiliz çift, aşırı sağcı terör örgütü Ulusal Eylem'e üye olmaktan suçlu bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre; Birmingham'da görülen davanın duruşmasında, Adam Thomas ve Claudia Patatas adlı çiftin, İngiltere'de terör listesinde yer alan aşırı sağcı Ulusal Eylem örgütüne üye olduğuna hükmedildi.

​Çifte ait olan aile albümünde, Thomas'ın Ku Klux Klan cübbesi giydiği sırada oğlunun beşiğini sallarken ve çiftin bebekleriyle birlikte gamalı haçlı bir bayrağın önünde poz verdikleri fotoğrafların da deliller arasına girdiği belirtildi.

Öte yandan Thomas ve Patatas çiftinin, İşçi Partisi milletvekillerinden Jo Cox'un aşırı sağcı teröristler tarafından öldürülmesi sonrasında terör örgütleri listesine dahil edilen ‘Ulusal Eylem'in terör örgütü kapmasına alınmasından önce düzenlediği toplantılara katıldıkları aktarıldı.

İngiltere'de 2013'te kurulan Neonazi eğilimli Ulusal Eylem (National Action), Aralık 2016'da ülkedeki terör listesine alınmıştı. İngiltere'de terör listesinde yer alan bir örgüte üye olanlar, 10 yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

71 yaşındaki Fatma Güler'in tutukluluğuna dair önerge verildi

SONRAKİ HABER

Lynn Margulis’in isyanına yakından bakmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...