12 Kasım 2018 15:28

Süperpak patronu bakım iddiasıyla makineleri çıkardı

İşçilerin grevde olduğu Süperpak fabrikasında patron, grev kırıcılığı için adım atarak makineleri Antep'teki fabrikaya gönderdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Selüloz-İş üyesi işçilerin grevde olduğu Süperpak’ta patron grev kırıcılığı için adımlar atıyor. İzmir Torbalı’daki fabrikada bulunan kesim ve katlama makinesi ile ekipmanları, üretimin başladığı Antep’teki fabrikasına götürüldü. Yöneticiler, bakım ve onarım için götürüldüğünü iddia ederken, yapılanın suç olduğunu belirten işçiler, mücadelede kararlı olduklarını bildirdi.

Avusturya merkezli Mayr-Melnhof Packaging Şirketine ait MM Süperpak Ambalaj Şirketi’ne ait fabrikalarda örgütlü Türk İş’e bağlı Selülöz-İş ile şirket yönetimi arasında anlaşmazlıktan dolayı 20 Haziran’da başlayan grev 5. ayına yaklaşırken, şirket grevi kırmak için elinden geleni yapıyor. Şirketin İzmir ve Karaman’daki fabrikalarında grev tam katılımla devam ederken Gaziantep’teki fabrikadaki grev kırıcı hamleleri etkili oldu ve üretim başladı.

Şirket yönetimi, son olarak İzmir Torbalı’daki makineleri parça parça taşımaya başladı. Ayrancılar yolu üzerindeki fabrikaya Antep’ten getirilen TIR’lara kesim ve katlama makineleri yüklendi. Şirketin, üretim koordinatörü, üretim müdürü, bakım sorumlusu, baskı sorumlusu ve sevkıyat sorumlusunun da katıldığı taşıma işlemi sırasında Süperpak işçileri jandarmaya bilgi vererek fabrika önüne çağırdı. Jandarmanın tutanağına göre, şirket yöneticileri bakım ve onarım için makinelerin yerinden söküldüğünü söyledi. Jandarma ise hukuka aykırı bu işlem için bir yaptırımda bulunmadı.

‘ONARIM İDDİASI GERÇEKÇİ DEĞİL’

İşçiler de fotoğraf ve video çekerek ve tutanak tutarak söz konusu işlemi kayıt altına aldı. Sendika taşıma işlemini yargıya taşıyarak tedbir kararı alınması için başvuruda bulunacak. Evrensel’e açıklamada bulunan İşyeri Baştemsilcisi İsmail Güderoğlu, kararlılıkları karşısında patronun grev kırıcılığına soyunduğunu ifade etti. Bakım ve onarım iddialarının gerçekçi olmadığını ve inanmadıklarını dile getiren Güderoğlu “Patron kararlılığımız karşısında hamleler geliştirmeye çalışıyor. 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu çerçevesinde yaptığımız yasal grevimiz yasaya aykırı bir şekilde etkisizleştirmeye hedefliyorlar ve yapılan suçtur. Taleplerimiz karşılanmadan fabrikaya girmeyeceğiz, geri adım atmayacağız. İlk günkü kararlılığımızı koruyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Menemen'de kalker ocağına karşı zafer: ÇED kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Düzce depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...