19 Eylül 2012 11:53

Küba Beşlisi için Londra’da eylem

ABD’de casusluk suçlamasıyla 14 yıldan beri tutuklu bulunan 5 Kübalının serbest bırakılması için ABD’nin Londra Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenledi. Küba Beşlisi olarak anılan; Gerardo Hernández, Ramón Labañino, Antonio Guerrero, Fernando González ve René Gonzále&r

Küba Beşlisi için Londra’da eylem
Paylaş
Orhan Dil

Küba Beşlisi’nin serbest bırakılması için yürütülen kampanyayı daha da etkinleştirmek için 9 Eylül’den beri İngiltere’de olan Aleida Guevera, Brighton, Nottingham, Newcastle, Edinburg, Glasgow ve Oxford’da yapılan toplantılara da katıldı.

Gösteriye, Aleida Guevara’nın yanı sıra çok sayıda sendikacı, avukat, sanatçı ve politikacılar konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan konuşmalarda, ABD’nin 50 yıldan beri  ambargo ve baskılar ile Küba’yı dize getirme çabalarının işe yaramadığı dile getirilerek Obama’ya Küba Beşlisi’ni serbest bırakması çağrısında bulunuldu.

İngiltere Sendikalar Konfederasyonu (TUC) Genel Sekreteri Frances O’Grady, yaptığı konuşmada İngiltere sendikaları olarak haksız yere cezaevine konulan Küba Beşlisi’nin arkasında olduklarını dile getirdi. Adalet önünde herkesin eşit olması gerektiğini dile getiren O’Grady, sendikal mücadelenin aynı zamanda adalet mücadelesi olduğunu belirterek adaletsizliğin artık son bulmasını talep etti.

UNITE Genel Sekreteri Len McCluskey, yaptığı konuşmada kendisini özgürlükler ve cesaret diyarı olarak tanımlayan ABD’nin 11 milyonluk bir ülkeyi tehdit etmesinin ve yok etmeye çalışmasının ne özgürlüğe ne de cesarete sığdığını dile getirdi. ABD yönetimini uyaran McCluskey,  Küba’yı 11 milyon kişiden ibaret saymamasını tüm dünya çapında sınıf hareketinin Küba’nın arkasında olduğunu ifade etti.

Aleida Guevara ise ABD Büyükelçiliği önünde yaptığı konuşmada doğduğunda ülkesinin kuşatma ve saldırı altında olduğunu ve bu kuşatma ve saldırının halen devam ettiğine dikkat çekti. Küba’nın tüm bu kuşatma ve saldırıya rağmen özgür ve bağımsız olduğunu ifade eden Guevara ABD önünde asla diz çökmeyeceklerini dile getirdi. Gösteride, Küba Beşlisi’nin cezaevinden gönderdiği mesaj da okundu. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkler hükümetin Suriye politikasından huzursuz’

SONRAKİ HABER

Göçer çocukları okula bir ay geç başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...