12 Kasım 2018 12:07

Hakkarililer, Leyla Güven’e destek için açlık grevine hazırlanıyor

Hakkarili yurttaşlar açlık grevine başladığını duyuran tutuklu milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla 2 günlük açlık grevi yapacaklarını açıkladı.

Fotoğraflar: MA

Paylaş

Milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine seçim bölgesi Hakkari’den destek geldi. Hakkarililer, dayanışma amacıyla açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre; Güven'in açlık grevi 6 gündür sürerken onun taleplerinin kendi talepleri olduğunu dile getiren Hakkarililer, destek amacıyla önümüzdeki günlerde 2 günlük açlık grevi yapacaklarını söylediler.

‘OY VERDİK, SERBEST BIRAKILSIN’

Güven’in seçilmiş olmasına rağmen hala tutuklu olmasını 'Meclisin ayıbı' olarak tanımlayan Pınar Yılmaz, “Şemdinli halkı olarak biz Güven’e oy verdik. Derhal serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

HDP Şemdinli İlçe Eş Başkanı Felem Aker de Güven’in Şemdinli’den kadın, genç yaşlı her kesimin oyunu alarak milletvekilli seçildiğini hatırlattı. Güven’in dışarıda halkının yanında mücadele etmesi gerektiğini dile getiren Aker, “Halk ihlallerinin yoğun yaşadığı Hakkari ve ilçelerinde sesimize ses olmasına ihtiyacımız var” dedi.

Güven’in yanında olacaklarını ifade eden Aker, kendilerinin de açlık grevlerine gireceklerini söyledi.

‘GÜVEN, HALKININ ARASINDA OLSUN’

Şemdinli ilçesinden İbrahim Öpengin de, “Anayasa yerine getirilmiyor. Seçilen bir milletvekilinin içerde olması hukuka aykırıdır. Daha önce birçok milletvekilli serbest bırakıldı. Oy verdiğim bir milletvekillini içerde görmek istemiyorum. Hukuk normları devreye girsin ve rekor bir oy ile seçtiğimiz Güven yanımızda halkının arasında olsun” dedi.

Öpengin, Güven’in başlattığı açlık grevi eyleminin yanında olacaklarını belirtti.

Yüksekovalı Reşit Günenç de, “Hakkari’nin iradesi sürekli olarak rehin alınıyor. Güven, siyasi bir rehine olarak cezaevinde tutuluyor” diye konuştu.

‘KADIN İRADESİ HAPSEDİLEMEZ’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Eş Başkanı Öznur Evin ise kadınların oyu ile seçilmiş Güven’in aynı irade sonucu seçilen Selma Irmak gibi cezaevine konulduğunu söyledi. Evin, herkesi Güven’e yönelik destek eylemlerine katılmaya çağırdı.


KURTULAN: GÜVEN'İN YANINDAYIZ

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ise Mecliste düzenlediği basın toplantısında Leyla Güven’in durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulan, şunları söyledi:

“DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven tutuklu. Emsal teşkil eden bir durum olmasına rağmen, tutukluluğu devam ediyor. Leyla Güven şu an açlık grevinde, Güven “Sayın Öcalan üzerindeki tecridin Türkiye’deki barışı tehdit ettiğini düşünüyorum ve bu tecridi protesto ediyorum” demiştir. Biz de Güven’in bu talebinin yerinde olduğunu düşünüyoruz. Leyla Güven’in yanındayız. Türkiye’nin geleceğini düşünen herkesin Güven’in bu talebi üzerine çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘YEP, krizin kime fatura edileceğini anlatıyor’

SONRAKİ HABER

Finlandiya’da 100 bin çocuk yoksulluk içinde yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...