12 Kasım 2018 12:04

‘YEP, krizin kime fatura edileceğini anlatıyor’

Emek Partisi Bolu İl Örgütü, krizin nedenleri ve krize karşı mücadele konulu panel düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Bolu il örgütü son dönemde ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan ve sendika uzmanı Onur Bakır katıldı. KESK binasında gerçekleşen panele üniversite öğrencileri, kamu emekçileri, emekliler ve işçiler katıldı.

Panelde ilk sözü alan Onur Bakır hükümetin hazırlamış olduğu Yeni Ekonomik Program (YEP) üzerine ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. YEP’te yeni hiçbir şey olmadığını söyleyen Bakır programda sıralanan tüm vaatlerin sermaye gruplarına, finans şirketlerine ve bankalara yapıldığını belirtti.

Yeni ekonomik programın içerisinde bir kelime bile işçi, sendika gibi kavramların geçmediğinin altını çizen Bakır, “YEP, krizin kime fatura edileceğini anlatıyor. Bu durum bile yeni ekonomik programın kimler için hazırlandığının göstergesidir” dedi.

ÖRNEK OLACAK ADIMLAR

Onur Bakır’ın ardından söz alan Arzu Erkan ise ekonominin kötüye gitmesinin işyerlerine yansıdığına, işçilerin huzursuzluklarının fabrikalarda ve işyerlerinde giderek arttığına dikkat çekti. Son dönemde yaşanan işçi direnişlerinden de örnekler veren Erkan, krizin faturasını reddetmek isteyen işçilerin İzmir’de, Gebze’de, Bilecik’te hangi taleplerle nasıl bir araya geldiklerini aktardı. Erkan, işçi ve memur sendikalarının sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin de altını çizdi.

En acil talepler etrafında kurulacak olan birliklerin emekçilerin içerisinde bir karşılığı olduğunu söyleyen Erkan “Krizin faturasının emekçilere ödetilmesi girişimlerinin ancak bu şekilde önüne geçebiliriz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından soru cevap ve karşılıklı önerilerle panel sona erdi. (Bolu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sri Lanka’da siyasi kriz sürüyor

SONRAKİ HABER

Hakkarililer, Leyla Güven’e destek için açlık grevine hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa