12 Kasım 2018 11:47

Sri Lanka’da siyasi kriz sürüyor

Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, erken seçime gitme kararını, olası şiddet olaylarının önüne geçmek için aldığını belirtti.

Maithripala Sirisena/ Sri Lanka Devlet Başkanı (Fotoğraf: Wikipedia) (CC BY-2.0)

Paylaş

Güney Asya ülkesi Sri Lanka’da siyasi kriz derinleşmeye devam ederken, Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, parlamentoyu feshetme ve erken seçime gitme kararını, “olası şiddet olaylarının önüne geçmek için aldığını” belirtti.

Sirisena, televizyonda yayınlanan açıklamasında, parlamento ve ülke genelinde çıkması olası şiddet olaylarını engellemek için Meclisi feshetme ve 5 Ocak’ta erken seçime gitme kararı aldığını ifade etti.

Parlamentoda, ülke çapında yayılan çatışmalar ve ölümlerle sonuçlanabilecek olası sert kavgaların yaşanabileceğine ilişkin duyumlar aldığını aktaran Sirisena, “Vatandaşlar için çok tatsız ve zor bir duruma yol açabilirdi” dedi.

En iyi çözümün, parlamentodaki 225 üyenin birbiriyle kavga etmesine ve bu durumun ülkenin her yerinde sokak kavgalarına dönüşmesine izin vermemek olduğunu aktaran Sirisena, “Benim görevim, bu ülkedeki 15 milyon seçmenin, özgür ve adil bir seçim yoluyla parlamento üyelerini seçerek nihai kararı almalarına ortam sağlamak” diye konuştu.

Sirisena, cuma günü geç saatlerde yayımlanan bir bildiriyle, cumartesi günü yerel saatle 12.00 itibarıyla parlamentonun feshedildiğini ve 5 Ocak’ta erken seçim yapılacağını duyurmuştu.

Bildiride, adaylık başvurularının 19-26 Kasım tarihlerinde yapılacağı ve yeni parlamentonun 17 Ocak’ta toplanacağı belirtilmişti. (ColomboAA)

ÖNCEKİ HABER

Nuray Sancar: Krizin yükünü sırtımızda taşımayacağız

SONRAKİ HABER

‘YEP, krizin kime fatura edileceğini anlatıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa