20 Eylül 2012 06:10

İki dostun hikayesi

Eğitimde 4+4+4 sistemi tartışmaları bir tarafta, 60 aylık okula başlama yaşı ile ilgili tartışmalar diğer tarafta sürerken bu hafta itibari ile artık okullar tamamen açıldı. Okula yeni başlayan binlerce çocuk hayatlarında bambaşka bir değişime yol açacak olan okumayı ve yazmayı öğrenecekler. Hal böyleyken ebeveynler çocuklarının

İki dostun hikayesi
Paylaş
Bahar Çelik Omur

Eğitimde 4+4+4 sistemi tartışmaları bir tarafta, 60 aylık okula başlama yaşı ile ilgili tartışmalar diğer tarafta sürerken bu hafta itibari ile artık okullar tamamen açıldı. Okula yeni başlayan binlerce çocuk hayatlarında bambaşka bir değişime yol açacak olan okumayı ve yazmayı öğrenecekler. Hal böyleyken ebeveynler çocuklarının okumayı sevmesi için türlü yöntemler deneyecekler. Çocuklar için yazılmış keyifli kitaplar almak da bu yöntemlerden biri.
Yapı Kredi Yayınları eylül ayında Doğan Kardeş Dizisi’nden bir kaç kitap yayımladı. Garfield ile Arkadaşları 4 - Noel Şamatası, Ayşegül - Yetenekli Prenses (5 Ayşegül Macerası - 5), Ayşegül - Nuh’un Gemisi ve Arslan Sayman’a ait Barba ile Rabarba. Garfield ve Ayşegül serisi 3-8 yaş arası çocuklara hitap ederken, Barba ile Rabarba 7-9 yaş arasındaki çocuklar için yayınlanmış keyifli bir kitap.
Barba ile Rabarba’da hayatlarını karavanları ile kasaba kasaba dolaşıp gösteri yaparak iki arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Yazar, öyküsünü kurarken arkadaşlık, dostluk, güven, saygı gibi kavramlara dikkat çekerken, müzik ve tiyatroyu da işin içine katar. Deniz Üçbaşaran’ın çizimleri ile kitap çocuklar için daha da çekici hale getirilmiş. Kitabın sonunda yer alan sürpriz ise, hikayenin çocukların belleklerinde kalmasına yol açacak gibi görünüyor.
Çocuk kitapları alırken elbette çok dikkatli olmak gerekiyor. Onların eğlenmesi, okumayı sevmesi, duyuşsal, bilişsel yeteneklerinin gelişmesi ulaşılmak istenen hedefler arasında yer alıyor. Barba ile Rabarba gerek biçimsel gerelse içerik olarak bu söylediklerimize son derece uygun. Dolayısı ile okumayı öğrenmeye başladığında alınacak kitaplar listesine rahatlıkla yerleştirilebilir.

Barba ile Rabarba
Arslan Sayman,
Resimleyen: Deniz Üçbaşaran,
YKY Kültür Yayınları
72 s

ÖNCEKİ HABER

Mahkemeden dağa çıkma ihtimaline tutuklama!

SONRAKİ HABER

‘Aziz’ değil ‘Yüce bir yalancı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...