12 Kasım 2018 11:36

Siirt'teki hastanedeki eksiklikler Meclis gündeminde

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş Siirt Devlet Hastanesi'ndeki eksiklikleri Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Siirt Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunlara ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergede, Siirt Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşınmasının üzerinden dört yıl geçmesine rağmen sorunların çözülemediği ve şikâyetlerin devam ettiği ifade edildi.

Binanın çeşitli yerlerinde dökülmeler olduğunu, taşeron olarak çalışanların dönem dönem ödemelerinin aksatıldığı, tüm bölümlerin hizmet verememesinden kaynaklı olarak yurttaşların hala çevre illere gitmek durumunda kaldıklarını belirten Beştaş “Sağlığa erişim hakkı Anayasal bir hak olarak güvence altında olmasına rağmen, Siirt Devlet Hastanesi’ndeki teknik yetersizlikler yurttaşların bu hakka erişimini engellemektetir” dedi. 

Beştaş, Koca’ya şu soruları yöneltti: “Siirt Devlet Hastanesi’nde kaç tıbbi bölüm bulunmaktadır? Hastanede görev yapan hekim ve sağlık çalışanı sayısı nedir? Personel ödemelerinin aksatılmasının sebebi nedir? Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi olanaklarının yetersizliği sebebiyle diğer illere sevk oranı nedir?​” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kawaii: Japonya'da 35 yaşındaki okul yöneticisi, hologramla evlendi

SONRAKİ HABER

CHP'den Kılıçdaroğlu-Türk görüşmesi açıklaması: Nezaket görüşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...