19 Eylül 2012 11:26

Mahkemeden dağa çıkma ihtimaline tutuklama!

Bingöl’de duvara yazı yazdığı iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verilen Şahin Bulut’a Mahkeme Başkanı, “Bizde senin dağa çıkacağın kanaati oluştuğu için tahliye vermedik” dedi.Geçtiğimiz yıl Bingöl’de kamu kurumlarının da içinde bulunduğu bazı evlerin duvarlarına “örgüt talimatı” i

Mahkemeden dağa çıkma ihtimaline tutuklama!
Paylaş

Geçtiğimiz yıl Bingöl’de kamu kurumlarının da içinde bulunduğu bazı evlerin duvarlarına “örgüt talimatı” ile “örgütsel içerikli yazılar” yazdığı iddia edilerek tutuklanan Şahin Bulut ile ilgili Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması görüldü. 7 aydır tutuklu bulunan sanık Bulut ile müdafi avukatının hazır bulunduğu duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını yenileyerek bu yönde karar verilmesini talep etti. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Bulut, beraatini istedi.

Aranın ardından mahkeme heyeti sanık Bulut’a “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” fiilinden 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Kararı okuyan mahkeme başkanı “ Senin dağa çıkacağın kanaati bizde oluştuğu için sana tahliye vermedik” demesi dikkat çekti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Denenmiş yolları tekrar denemekten vazgeçin

SONRAKİ HABER

İki dostun hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...