12 Kasım 2018 08:47
Son Güncellenme Tarihi: 12 Kasım 2018 14:19

TARİŞ’te hak arayan işçilere 'pişmanım' dilekçesi dayatması

TARİŞ'te hak arayan işçilere ‘Yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum, pişmanım’ diye dilekçe yazmaları isteniyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

TARİŞ’te DİSK/Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkarılan 7 işçinin, sendikanın tanınması ve işe yeniden alınmaları için fabrika önünde başlattığı direniş 3. gününü geride bıraktı. Fabrika içinde işçilerin sendikadan istifa etmeleri ve işten atmalara karşı yapılan iş bırakma nedeniyle pişmanlık dilekçesi dayatması yapıldığı belirtilirken direnişteki işçiler fabrikada çalışan arkadaşlarına seslenerek dayanışma ve mücadele çağrısı yapıyor.

‘BASKILAR SÜRÜYOR’

İşten çıkarılan işçilerden Murat Yılmaz, “Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre içerde arkadaşlarımız kendi arasında konuşmasına dahi izin vermiyorlar. Arkadaşlarımızı tek tek çağırıp kendi el yazınızla ‘Yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum, pişmanım’ diye dilekçe yazdırmak istemişler. Bunu da şöyle yorumluyoruz, tazminatsız işten atmanın yolunu açmak. Çünkü gözaltında verdiğimiz ifade de herhangi bir suç unsuru yok zaten suç işlemedik. Bütün arkadaşlarımızdan sendikadan istifa etmelerine ilişkin çıktı istemişler. İşçiler bu konuda tepkili, dilekçeye de imza atmayacaklar. Ayrıca içeride sivil polislerin olduğu bilgisini de aldık. Dışarıdaki direnç içerideki işçilerin direngenliğini artıracak. Bu direniş ateşini daha da büyütmemiz gerekiyor” diye konuştu.

TARİŞ'E DESTEK ZİYAERETLERİ SÜRÜYOR

Fabrika önündeki direnişlerini sürdüren TARİŞ işçilerine destek ziyaretleri sürüyor. 

CHP İzmir Milletveki Atila Sertel ziyaretinde konuyu meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Tariş Yönetim kurulu başkanı ile de görüşen Sertel, yönetimin sendikayı tanımadığını iletti. Sertel, "Arabulucu görevini üstleniyorum. Konunun takipçisi olacağım ve meclise taşıyacağım"dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de "Her türlü örgütlülüğün önüne geçmeye çalışan iktidarla karşı karşıyayız. Örgütlülüğe ve sendikal hakkımıza sahip çıkmak için yanınızdayız" dedi. Gezen, "Tariş'in işçi sınıfı tarihinde çok önemli bir yeri var. Buradaki en ufak bi kazanım hepimizin kazanımı olacak. Yolumuz uzun ama başarmaktan başka şansımız yok" diyerek işçileri 17 Kasım'daki mitinge davet etti. 

"Birleşen işçiler asla yenilmez' sloganları atan işçiler de 17 Kasım kriz karşıtı mitingte olacaklarını ve mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da yakıt tankeri ile işçi minibüsü çarpıştı: 8 yaralı

SONRAKİ HABER

TCDD Başkanı ve dönemin bakanı, oğlunu kaybeden anneyi engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...