19 Eylül 2012 11:22

Barış istemek için kimseden talimat almayız

ANKARA Kadın Platformu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla 8 aydır tutuklu olan 9 KESK’li sendikacıya dikkat çekti. Tutuklu kadınların aynı zamanda platforma üye olduğunun belirtildiği açıklama 4 Ekimdeki duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.40’a yakın örgütten kadınların bir araya gelerek oluşturduğu pla

Barış istemek için kimseden talimat almayız
Paylaş

ANKARA Kadın Platformu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla 8 aydır tutuklu olan 9 KESK’li sendikacıya dikkat çekti. Tutuklu kadınların aynı zamanda platforma üye olduğunun belirtildiği açıklama 4 Ekimdeki duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.
40’a yakın örgütten kadınların bir araya gelerek oluşturduğu platform üyeleri, basın toplantısıyla KESK’li kadınlar için hazırlanan iddianamedeki eksikliklere yanıt verdi.
İdidanamede kadınların “yasadışı örgütten” talimat aldıklarının yer aldığını belirten kadınlar, “barış istemek için örgütten talimat almamıza gerek yok” dedi.

DURUŞMA 4 EKİMDE

Platform Üyesi Hatice Erbay, “Yıllardır kesintisiz faaliyetini sürdüren platformun en önemli ilkesi, tek tek platform üyesi demokratik kitle örgütlerinin, partilerin, sendikaların değil tüm kadınların ortak karar ve eylem alanı olmasıdır.
Bu anlamda platformun kimseden emir almadığı, kimsenin talimat ve yönlendirmesi ile işlemediği açıktır” dedi.
Ankara Kadın Platformu, 28 Eylülde saat 18.00’de Yüksel Caddesi’nde sokak eylemi, 2 Ekim saat 12.00’de ise adliye önünde oturma eyleminde olacaklar.
İlk duruşma günü olan 4 Ekimde ise sabahtan itibaren Ankara Adliyesi önünde barış nöbeti tutacaklar.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irkçı, asimilasyoncu eğitim istemiyoruz

SONRAKİ HABER

Denenmiş yolları tekrar denemekten vazgeçin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...