11 Kasım 2018 16:45

Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü…

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği’nin 'Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü' adıyla düzenlediği etkinlikte kadınlar Flormar işçileriyle buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sevil ERUCU
Kayseri


Kayseri Kadın Dayanışma Derneği’nin “Kayseri’den Gebze’ye Kız Kardeşlik Köprüsü” şiarıyla düzenlediği etkinlikte Kayserili kadınlar, Gebze’de sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçileri ile Hacı Bektaş-i Veli Derneği’nde buluştu. Etkinlikte, Flormar işçilerinin kazanımının tüm kadınların kazanımı olacağına vurgu yapıldı.

'KADINLARIN KORKACAĞI BİR ŞEY YOKTUR'

Etkinlik öncesi görüşünü aldığımız ev kadını Şengül Canbolat, “Böylesi etkinlikler biz kadınların güçlendiğine ve dayanışmanın büyüdüğüne işarettir. Kadınların bir arada olduktan sonra korkacağı hiçbir şey yoktur. Kadın dayanışması bizleri güçlendirir” dedi.  

Eğitim Sen Kayseri Şubesi Yöneticisi Nilgün Nuray Demir ise, “Sendika olarak kadınlar böylesi güzel etkinliğine destek veriyoruz. Kadınlar ne zaman bir arada olursa güzel işler çıkartır. Flormar değil, direniş güzelleştirir” diye konuştu. 

'FLORMAR DEĞİL DİRENİŞ GÜZELLEŞTİRİR SLOGANINA BİR DE DAYANIŞMAYI EKLİYORUZ!'

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Elmas Şahin, “Gebze’de Flormar fabrikasında çalışan işçiler sendikaya üye oldukları için işten atıldılar. Tarih boyunca verilmiş mücadeleler sonucu yasal haklarımızı kazandık. Son zamanlarda birçok hakkımız gasp ediliyor. Kadın işçiler olarak yaşamın her alanında eşit haklar temelinde çalışmak istiyoruz” dedi. 

Flormar işçileriyle dayanışma içinde olduğunu belirten Şahin, “Bugün eşit bir şekilde yaşamak ve haklarımıza sahip çıkmak için kadınlar olarak bir aradayız. Güçlü kadınların neler yapabileceği konusunda Flormar markası reklamlar yapıyor. ‘Kadın isterse başarır’ mesajı veriyor. Ama işçilerini de kapı önüne koymaktan da geri durmuyor. Biz de Kayseri Kadın Dayanışma Derneği adına ‘Kadın isterse başarır’ mesajını yineliyor ve Flormar’a desteklerimizi sunuyoruz. Onlar Flormar değil direniş güzelleştirir diyerek çıktı bu yola. Biz de dayanışmayı ekliyor ve ‘Flormar değil dayanışma güzelleştirir' diyoruz.” ifadelerini kullandı. 

FLORMAR İŞÇİLERİ: BÖYLESİ ETKİNLİKLER MORAL VERİYOR!

Flormar işçilerini temsilen Kayseri’ye gelen Ayşe Öztürk ve Merve Atmaca sendikalaşma mücadelesini ve direniş boyunca kazandıkları deneyimleri anlattılar. İşten atılma sürecine değinen Flormar işçileri, “Kayseri’den Gebze’ye el uzatan Kayserili kadınlara Gebze’den selam getirdik. Onurlu bir yaşam ve onurlu bir gelecek için mücadele ediyoruz. Direniş bizler için bir okul oldu. Verdiğiniz destek ise bizlere moral oldu, olmaya da devam edecek. Hepinize teşekkür ediyoruz” diye ifade ettiler. 

MAKRO-TAZE MAĞDURU ÇALIŞANLAR İLE FLORMAR İŞÇİLERİ: MUTLAKA KAZANACAĞIZ!

Kayseri’de hakları verilmeden işten çıkarılan Makro-Taze mağduru çalışanlarından Ayten Emiroğlu da “Kadınların dayanışma etkinliğinde Makro-Taze Market mağduru çalışanlar olarak destek vermeye geldik. Flormar işçileriyle birlik olmak, onların yanında olmak ve aynı amacı paylaşmak için buradayız. Mutlaka kazanacağız!” şeklinde konuştu.Makro-Taze mağduru çalışanlar ile sohbet eden Flormar işçileri deneyimlerini aktardılar" dedi.  

Konuşmaların ardından dernek üyesi kadınların yazdığı ve oynadığı “Hepsi Bizim Hikâyemiz” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Tacize, tecavüze, şiddete uğramış kadınların yaşamı anlatıldı. Etkinlik müzik dinletisi ile son buldu. (Kayseri/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

EMEP Gebze İlçe örgütü: Krizin faturasını ödemiyoruz

SONRAKİ HABER

Ovacık Belediyesi Başkanı Maçoğlu, aday adaylığını duyurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...