11 Kasım 2018 10:10

Yönetmen Suat Eroğlu'ya yumruk atan Hak-İş yöneticisine ceza

Hak-İş'in düzenlediği törende ödül alan Yönetmen Suat Eroğlu'ya konuşması nedeniyle yumruk atan Hak-İş Yöneticisi Nizamettin Yurul ceza aldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Hak-İş'in düzenlediği 3. kısa film yarışmasının ödül töreninde, yaptığı konuşma nedeniyle saldırıya uğrayan Yönetmen Suat Eroğlu'nun davasında sanığa ceza verildi. Tören çıkışında Eroğlu’ya yumruk atan Hak-İş Yöneticisi  Nizamettin Yurul, yaralama ve hakaret suçlarından toplam 3 bin 740 TL para cezasına mahkum edildi.

Hak-İş Konfederasyonu'nun 39. kuruluş yıl dönümünde yapılan 3. Hak-İş Kısa Film Yarışması Ödül töreninde “Fıtrat” isimli filmiyle birincilik ödülü alan Suat Eroğlu, yaptığı konuşmada hükümete tepki göstererek ödülü Soma'da ölen maden işçilerine adamıştı. 2014 yılında, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve birçok bakanın katıldığı törende ödül konuşmasını yapan Eroğlu, yine dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tahammül edemeyerek filmin en erken bitmesini istemesini eleştirmişti. “Biz sizi 2 saattir bekliyoruz. Keşke siz de 12 dakika boyunca filmimizin tamamını izleseydiniz” diyen Eroğlu, filmini Soma'da yaşamını yitiren 301 maden emekçisi adına aldığını söyleyerek, “Geceleri aç yatılmayan, gündüzleri sömürülmeyen bir dünyayı ancak işçi sınıfı kuracaktır. İşçi sınıfına teşekkür ediyorum” demişti. Fakat, yönetmen Eroğlu ve film ekibi sahneden indikten sonra ise röportaj verirken saldırıya uğradı. Hak-İş Yöneticisi  Nizamettin Yurul “Biz sizin gibi Taksim'deki o. çocuklarını iyi biliriz” diyerek Eroğlu’ya yumruk atmıştı.

BÜLENT ARINÇ 'BAŞINA İŞ GELİR' DEMİŞTİ

Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık bütün suçlamaları reddetti. O gece yaşananlara ilişkin ifade veren Eroğlu da 10 dakika süren filminin izlenmesine itiraz eden Arınç'ın sahneye çıkarak, bunların eski Türkiye'de kaldığını, kendisinin RTÜK üyeliği yaptığını ve kendisini uyarmak istediğini söyledi, filmdeki sahnelerin başına iş açabileceğini dile getirdiğini aktardı.

Arınç’ın “Böyle bir organizasyon üç ödülü birden verdi, Allah razı olsun demen gerekir” dediğini belirten Eroğlu, “Bunun üzerine salondan alkışlar, yuhalamalar ve çeşitli küfürler duymaya başladım, ben bu sırada salondan dışarı çıkmaya çalıştım. O sırada içeriden arkamdan gelen ve daha önceden kendisini hiç tanımadığım Nizamettin Yurul isimli şahıs arkamdan gelerek sinkaflı sözler söyleyip bana yumruk attı” dedi. Yurul, yönetmen Eroğlu’ya vuracak bir mesafede olmadığını savunarak tüm suçlamaları reddetti. Mahkeme kararında kesin hükümle Yurul'u yaralama ve hakaret suçlarından toplam 3 bin 740 TL para cezasına mahkum etti.

ÖNCEKİ HABER

‘İmza ve Ötesi’ için tanıtım etkinliği yapılacak

SONRAKİ HABER

‘Öz İplik-İş mücadeleci işçileri kullanıp atıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...