10 Kasım 2018 11:44

Afyon'da öğretmene saldırıya eğitim sendikalarından ortak tepki

Afyon'da Öğretmen Yavuz Acar'ın kavga eden öğrencileri ayırmak isterken darbedilmesine eğitim sendikaları yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afyon’un Sandıklı ilçesindeki Atatürk Ortaokulu Müdür Vekili Yavuz Acar, iki öğrenci arasında çıkan ve ailelerin de karıştığı okul bahçesindeki kavgayı ayırmak isterken öğrenci yakınları tarafından dövüldü. Burnu kırılan Acar'ın sol gözünde morluk ve omurgasında da zedelenme oluştu.

Perşembe günü meydana gelen olayda kavga eden iki öğrenciden birinin iki ağabeyi, diğer öğrenciyi okuldan çıkartarak dövmek istedi. Öğretmenler buna izin vermeyince önce sözlü tartışma yaşandı, ardından kavga çıktı. Bunu haber alan Okul Müdür Vekili Yavuz Acar, bahçeye inerek kavgaya müdahale etti. Çocuklar ise ailelerini çağırdı ve ailelerin gelmesiyle kavga büyüdü. Kavga sırasında öğrenci yakınları Müdür Vekili Yavuz Acar’a saldırarak darbetti. Okuldaki diğer öğretmenlerin araya girmesiyle kavga yatıştırıldı. Baygınlık geçiren Yavuz Acar, götürüldüğü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alındı. Yavuz Acar’ın burnu kırılırken sol gözünde morluk ve omurgasında zedelenme oluştuğu belirlendi.

ACAR: ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM

Darp raporu alan ve saldırganlardan şikayetçi olacağını belirten Yavuz Acar, ailelerin de kavgaya karışmasıyla bir anda 5-6 kişinin üzerine çullandığını anlatarak “Yaşlı bir adam bıçak çekti, karnıma saplamaya çalıştı. Sırtıma taşla vurdular. Gözümün altında morluk, burnumda kırık var. Pazartesi günü doktor ameliyat olup olmayacağımı söyleyecek. Darp raporunu aldım, şikayetçi olacağım. Bu olay sonrası kaymakam da dahil çok sayıda yetkili ve meslektaşlarım arayarak çok üzgün olduklarını söylediler. İnşallah bir daha böyle bir olay yaşanmaz” dedi.

EĞİTİM SENDİKALARINDAN ORTAK TEPKİ

Yaşanan saldırıyı kınayan Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş yaptıkları eylemde "Öğretmene şiddete hayır" yazan pankart açarak ellerinde "Eğitimciye şiddete dur de" yazılı dövizler taşıdı. Yapılan ortak açıklamada ise yaşanan saldırı kınanarak şu ifadelere yer verildi: Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. (Afyon/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Barıştan söz edip savaşa çağırıyorlar’

SONRAKİ HABER

İHD: Hasta Mahpus Hakan Erbilek serbest bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...