19 Eylül 2012 10:25

Raporlara rağmen cezaevinde tutuluyor

ADLİ Tıp Kurumu ve hastane raporlarında “Cezaevi’nde kalamaz” denilmesine rağmen felçli tutsak MurşitGirdiği bir çatışmada yaralanan ve felç olan PKK’li Murşit Aslan’a Diyarbakır 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 22 Nisan 1992 tarihinde Türk Ceza Yasası’nın 125, 59, 40 ve 36. maddeleri gereğince &ldquo

Raporlara rağmen cezaevinde tutuluyor
Paylaş

ADLİ Tıp Kurumu ve hastane raporlarında “Cezaevi’nde kalamaz” denilmesine rağmen felçli tutsak Murşit
Girdiği bir çatışmada yaralanan ve felç olan PKK’li Murşit Aslan’a Diyarbakır 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 22 Nisan 1992 tarihinde Türk Ceza Yasası’nın 125, 59, 40 ve 36. maddeleri gereğince “müebbet ağır hapis cezası” verildi. Aslan, felçli haline rağmen 9 yıl cezaevinde kaldıktan sonra dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in talebiyle serbest bırakıldı. “Cumhurbaşkanı affı” ile tahliye olan Aslan, aradan 9 yıl geçtikten sonra bu sefer 2008 yılında hakkında açılan bir davadan aldığı cezanın Yargıtay tarafından onaylanması üzerine 7 Eylül 2010 tarihinde yeniden tutuklandı.

YARDIMSIZ İHTİYACINI KARŞILAYAMIYOR

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi raporunda, Aslan için “kesinlikle cezaevinde kalamaz” ibaresi yer alıyor. Yine iki ay önce İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen Aslan’a hastane tarafından “tam teşekküllü bir cezaevinde yatabilir” raporu verilmesine rağmen yemek zehirlemeleriyle sık sık gündeme gelen Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor. Aslan’ın ağabeyi M. Emin Aslan, kardeşinin belden aşağı tamamen felç bir durumda olduğunu belirterek, temel ihtiyaçlarını başkası olmadan gideremediğini belirtti. Ağabey Aslan, cezaevinde arkadaşların yardımı olmadan kardeşinin bir hafta içinde sağlık durumunun tehlikeye gireceğini aktardı.

AİHM’E BAŞVURACAK

Ağabey Aslan, devletin kardeşi Aslan’ın hastanelerden aldığı raporları dikkate almadığını belirterek, “Eğer bu süreç devam ederse ve Türkiye’de iç hukuk yolları kapanırsa AİHM’e başvuracağız. Adalet Bakanlığı’na sesleniyorum; bu hukuksuzluğa son verin. Bir an önce cezaevlerindeki olumsuz şartları ortadan kaldırın. Hasta tutsakların derhal serbest bırakılması lazım” dedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Tarım işçilerinin çocuklarına çadırda eğitim

SONRAKİ HABER

4+4+4’te kritik gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...