10 Kasım 2018 07:39
Son Güncellenme Tarihi: 10 Kasım 2018 11:21

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinde tapeleri herkese verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'e gitmeden önceki Hakkari'deki patlamaya, Kaşıkçı cinayetine ve Trump'a dair açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek Paris Barış Forumu'na katılmak üzere Fransa'ya gitti. Erdoğan, Fransa'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Hakkari’deki patlamayla ilgili, “7 şehidimiz, 25 yaralımız var” diyen Erdoğan Paris ziyareti sırasında karşılıklı fırsatın bulunması durumunda ABD Başkanı Donald Trump ile görüşebileceklerini söyledi.

ERDOĞAN'IN PARİS ÖNCESİ AÇIKLAMALARI

Erdoğan'ın buradaki konuşmasından satır başları şöyle:  

■ "Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var."

■ Patlamanın nasıl olduğuna ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, "'Mühimmatın miadının dolması diye bir şeyin olmadığını' Savunma Bakanım bana bildirdi. Net olarak şundandır deme durumunda henüz değiliz" dedi. 

■ "(Kaşıkçı cinayeti) Kesinlikle bu 15'in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir, bunu onlar biliyor ve Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturmak suretiyle bunu meydana çıkarmayı başarır. Gelen başsavcı ipe un sermek için geldi. İpe un seriyor. Bizim başsacımızı oraya istiyor. Olayın işlendiği yer burası ne görüşeceksen görüşürsün. İpe un sermeye gerek yok. Bu işin başka izahı olamaz. Bu işin katilleri kesinlikle bu 15'in veya 18'in içindedir, bunu hiç başka yerde aramaya gerek yok. Yerli işbirlikçi kimse bunu açıklamaları lazım. Artık Suudi Arabistan bu iyi niyetimize karşı kendileri de adaletli davranmak suretiyle bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar."

■ "(Kaşıkçı cinayeti) Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok."

■ "Ben hukukçu değilim bir ekonomistim."

■ABD ve Türk heyetlerinin karşılıklı görüşeceklerini ifade eden Erdoğan, "Karşılıklı bir fırsat bulursak inşallah görüşürüz" dedi.

ERDOĞAN'DAN 10 KASIM PROGRAMINDA TÜRKÇE EZAN AÇIKLAMASI: DEĞERLERE HUSUMETİN İFADESİDİR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Mustafa Kemal Atatürk'ü 80. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen 10 Kasım programında konuştu. 

Erdoğan, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın çıkışıyla gündeme gelen Türkçe ezan tartışmalarıyla ilgili olarak da "Bugün hâlâ Türkçe ezanın kamuoyu önünde savunulması milletin değerlerine dönük husumetin ifadesidir" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

■ "Tek parti döneminde ecdat mirası hoyratça savruldu." 

■ "Bugünkü gençler, tek parti dönemini ancak tarih kitaplarından, o da varsa, gazete, dergi arşivlerinden öğrenme imkanına sahiptir. Çünkü bize yalan söyleyen bir tarih anlatıldı, öğretildi."

■ "Türk milleti, darbelere, cuntalara, vesayet güçlerinin türlü oyunlarına rağmen hep iradesine sahip çıkmış, sözün de kararın da kendisine ait olduğunu ortaya koymuştur."

■ "Ülkemizde belirli bir kesim tek parti devrinden çok partili hayata, dönemin CHP yöneticilerinin iradesiyle geçtiğimizi iddia eder. Oysa ki bu değişim iradi değil mecburi bir değişimdir."

■ "İkinci Dünya Savaşı sırasında yöneticiler, kendi değerleriyle milletimizi sıkmıştır. CHP yönetimi, elinden gelse Türkiye'yi Alman Nazizm'ine sürükleyecekti."

■ "Bugün hala tek parti dönemiyle sembolleşmiş zulümlerden Türkçe ezanın savunulabilmesi, milletin değerlerine yönelik husumetin işaretidir."

■ "Türkçe ezan okunduğu zaman onu sadece biz anlıyoruz. Arapça okunduğu zaman evrensel oluyor. Allahu Ekber dendiği zaman dünyanın her yerinde anlaşılıyor. Ezanın Arapça olması evrensel olduğunun işaretidir." 

■ "Tek parti zihniyeti ve darbeci kafa aynı madalyonun iki yüzü gibidir."

■ "Milli gelire göre insani yardımlarda dünyanın 1 numarası biziz."

 "Hakkari’de mühimmat depomuzdaki patlama sebebiyle şu an itibarıyla 4 evladımız şehit oldu ve 20 civarında yaralımız var. Allah'tan şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz." (Daha sonra PAris'e gitmeden önce yaptığı açıklamada "7 şehidimiz, 25 yaralımız var" dedi.)

■ "Görünürde Kandil'deki PKK'yı terör örgütü ilan edip ödül koyanların arka planda aynı teröristlerle nasıl iş tuttuklarını çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak'taki terör yuvalarını birer birer dağıtarak Kandil'i de Sincar'ı da teröristlerin başına yıkma yolunda ilerliyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüzyıllık barbarlık

SONRAKİ HABER

Cumartesi Annelerinin suretleri sanat fuarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...