09 Kasım 2018 19:21

Erciş'te kayyımın belediyenin mal varlığını sattığı iddia edildi

Van'ın Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar’ın, belediyenin kamu alanlarını ve iş makinelerini ihale usulü sattığı iddia edildi.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Van’ın Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan eski ilçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın, belediyenin kamu alanlarını ve iş makinelerini ihale usulü ile sattığı iddia edildi.

Haber Erciş’de yer alan habere göre, 11 Eylül 2016 tarihinde Erciş Belediyesine kayyım olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar, belediyeye ait kamu alanlarını ve iş makinelerini ihale usulü ile sattı.

Erciş’in Aşağı Işıklı Mahallesi’nde bulunan belediye arsaları ile Kasaplar ve Peynirciler çarşısında bulunan dükkanları satan Yaşar’ın, satamadığı dükkanları ise binanın işini yapan müteahhit firmaya alacaklarına karşılık verdiği öne sürüldü.

Yaşar’ın yüzlerce dükkanla birlikte belediyeye ait çok sayıda araç ve iş makinesini satmasına rağmen belediyeyi milyonlarca lira borç batağına soktuğu ileri sürüldü. Yaşar’ın, belediyeye ek gelir sağlamak için özel bankalardan yüklü miktarda kredi çektiği de iddialar arasında.

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, Erciş Belediyesinin borçlarını meclis gündemine taşıdı. Özgökçe’nin TBMM Başkanlığı’na Çevre ve Şehircilik Bakanının yanıtlaması talebiyle sunduğu 17 maddelik soru önergesinde, “Erciş Belediyesi’ne 11 Eylül 2016 tarihinde kayyım olarak atanan eski ilçe kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın, kayyım olarak görev yaptığı süre boyunca belediyeye ait taşınmazları ve taşınır varlıkları sattığı, belediyeye ek gelir sağlamak adına özel bankalardan yüklü miktarda kredi çektiği, buna rağmen belediyenin halen 400 milyona yakın borcu olduğu” yönündeki iddialar soruldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Aliş'imin düşlerinin peşinden gençler için koşuyorum...'

SONRAKİ HABER

Koalisyon güçleri Suriye'ye hava saldırısı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...