19 Eylül 2012 10:18

Tahir Canan için ortak çağrı

İnsan hakları örgütleri bugün İHD genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısında, Tahir Canan’ın serbest bırakılması için yetkililere çağrıda bulundu.İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Tahir Canan’ın gereksiz yere 31 yıl 2.5 aydır cezaevinde yattığını, bunun hukuksuzluk ve vicdansızlık olduğunu bel

Tahir Canan için ortak çağrı
Paylaş

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Tahir Canan’ın gereksiz yere 31 yıl 2.5 aydır cezaevinde yattığını, bunun hukuksuzluk ve vicdansızlık olduğunu belirterek, Tahir Canan’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğine dikkat çekti.

MAZLUMDER yöneticisi Haşim Savaş, “Kanunları hiçe sayan tutuklu yargılanmalar, hukuka aykırıdır. Şahıs bir an önce serbest bırakılmalıdır” dedi.

Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Kamber Ateş ise “vicdanla örtüşmeyen adaletin adalet olmadığının” altını çizdi.

Canan’ın avukatı İlke Işık Sağdıç, “2003 yılında Malatya’da yapılan mahkemede 4 bin 959 sayılı yasa ile 12 yıl 6 aylık olan ceza tamamen kaldırıldı. Ancak Tahir Canan hala tutuklu” dedi. Sağdıç, yapılan tüm başvuruların reddedildiğini belirterek, “ancak Canan’ın serbest bırakılması için hukuksal olarak başvurumuz ve mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Canan’ın eşi Gülnigar Canan ise, “İHD’nin 2012 yılında Adalet Bakanlığına verdiği dilekçeye hâlâ cevap gelmedi. Bir yıldır sürdürdüğümüz kampanyada yetkili kurumlardan cevap alamadık” dedi. Canan’ın katil değil sosyalist olduğunu belirten Canan, eşinin tutuksuz bir şekilde yargılanmasını ve hukuksuzlukların bitmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muharrem Erbey’e uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Eczanelerin özelleştirmesi fiyaskoyla sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...