09 Kasım 2018 14:27

10 Ekim davası avukatı Işık: Firarilerin sorumlusu kamu görevlileri

Avukat İlke Işık, 10 Ekim Katliamı’nın firari sanıklarının yargılandığı davanın ilk duruşmasını değerlendirdi.

Avukat İlke Işık | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

10 Ekim Katliamı’nın firari sanıklarının yargılandığı davanın ilk duruşmasını değerlendiren Avukat İlke Işık, taleplerinin birçoğu kabul edilse de kamu görevlileri olmadığı sürece bir yargılamadan söz edilemeyeceğini söyledi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası avukatlarından İlke Işık, firari sanıklar açısından devam eden ve sanık sandalyelerinin boş kaldığı duruşmayı değerlendirdi. Sanık sandalyelerinin boş olmasından sorumlu olanlara dikkat çeken Işık, “Bu sanıklar firari ise bunları yakalamayan görevliler nedeniyle firari” dedi. Devlet ve kamu görevlilerinin sorumluluğuna vurgu yapan Işık, adalet ısrarı ve her seferinde duruşmaların dolu geçmesinin mahkemeye olumlu kararlar aldırdığına dikkat çekti. Kamu görevlileri olmadığı sürece bir yargılamadan söz edilemeyeceğini belirten Işık, “Biz bu aşamada sadece 16 firari sanık meselesi olarak bakmıyoruz. Firari sanıklar gerçekten hiç yakalanmak istenmemiş. Eğer isteselerdi izledikleri, bildikleri, takip ettikleri bu kişileri yakalarlardı. Bu sanıklar firari ise bunları yakalamayan görevliler nedeniyle firari” dedi.

5 KATLİAMIN ÖRGÜTLENDİĞİ ANTEP’TEKİ VALİYE TERFİ!

Sanık sandalyelerinin boş olmasına neden olanları konuşmak gerektiğini belirten Işık, “Toplam o dönemde Antep’te 5 katliam örgütleniyor ve o sırada Antep Valisi olan Ali Yerlikaya şimdi terfi ederek İstanbul’a vali olarak atanıyor. Bir kere bunu konuşmalıyız. Tek bir kamu görevlisini yargılamazsanız, bunları yakalamazsanız olacağı bu” diye konuştu. Sanıkların yakalanmasını sorumlulardan istemeye devam edeceklerini söyleyen Işık, “Kırmızı bültenle aranan kişilerin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nin isteği olmasına rağmen haklarında bir işlem yapılmadı ama mahkemenin bu teklifimizi kabul etmesi önemliydi. Daha önce kabul edilmeyen katliamla açıkça ilişkili olduğu bilinen x, y ve z’lerin soruşturulmasına karar verilmesi ve bunun gibi bir dizi taleplerimizin mahkemece kabul edilmesi de adalet ısrarı ve her duruşmanın nerede olursa olsun boş kalmamasına bağlıdır” dedi. Katliamın kamuoyunda tartışılması istenmediği için 10 Ekim Davası’nın Ağustos ayında erken bir kararla bitirildiğini hatırlatan Işık, “Biz 8 Kasım’da da adalet ısrarımızı her seferinde talep ettik, bu yüzden bu duruşmada görece olumlu kararlar aldık. Gerçek adalet sağlanana kadar nerede olursa olsun bu davanın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Radon oranları 'Kanser Köy'ü doğruladı!

SONRAKİ HABER

37. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı yaşamı edebiyatla kuşatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...