09 Kasım 2018 12:04

Gazeteci Cem Emir, mezarı başında anıldı

Van depreminde yaşamını yitiren gazeteci Cem Emir, Dersim'in Çığırlı köyündeki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

9 Kasım 2011 tarihinde Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren Cem Emir mezarı başında anıldı. Anmaya Emir'in ailesinin yanı sıra Dersim'de çalışan gazeteciler, EMEP GYK üyesi ve İl Başkanı Mustafa Taşkale ve İl Genel Meclis Üyesi Derman Tarancı katıldı.

'TUTUKLU ŞAHIS SERBEST BIRAKILDI'

Van depreminde yaşamını yitiren Evrensel eski muhabiri Cem Emir, Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde bulunan kabri başında anıldı. Emir'in mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı, mum yakıldı.

Baba Mehmet Ali Emir, oğlunun ihmal nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve hâlâ insanların aynı nedenlerden öldüğünü belirterek, "Hukuk mücadelesi verdik 4 yıl boyunca, sonu ne oldu? Tutuklu olan kişi serbest bırakıldı. 24 aile varken biz 5 aile bunun mücadelesini verdik. En çok zoruma giden tutuklu kişinin serbest bırakılması oldu" dedi.

'CESUR GAZETECİLER HÂLÂ VAR'

Cem Emiri saygıyla andıklarını söyleyen Mustafa Taşkale ise "Esaret altında bir havuz medyası var ama Cem'in de emek verdiği sınıfın gazetesi işçiden, emekçiden, halktan yana gerçekleri yazmaya devam ediyor. Basının üzerindeki bütün baskılara rağmen eşitlikten özgürlükten, gerçek demokrasiden yana cesur ve direnen gazeteciler hâlâ var" dedi.

Emir'in annesi Nurten Emir anmaya gelenlere teşekkür ederek "Bugün gelirler mi gelmezler mi oğlumun mezarına diye düşündüm. İyi ki geldiniz" diyerek duygularını ifade etti. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Canan Karatay: Veganlık misyonerliktir, fıtratımıza aykırı

SONRAKİ HABER

Bilecikli işçiler: Krizin suçlusu biz değiliz, bedelini ödemeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...