09 Kasım 2018 12:01

Canan Karatay: Veganlık misyonerliktir, fıtratımıza aykırı

Canan Karatay yine veganlığı eleştirdi: Veganlık bir misyonerlik gibi geliyor bana. Veganlık yaradılışımızın fıtratına aykırı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Daha önce "Vegan demek tahıl beyinli demek” sözleriyle tepki çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, şimdi de “Veganlık bir misyonerlik gibi geliyor bana. Veganlık yaradılışımızın fıtratına aykırı” ifadelerini kullandı. 

TV8'de yayımlanan “Çağla ile Yeni Bir Gün” programına katılan Canan Karatay, sunucu Çağla Şikel’in veganlar ile ilgili sorduğu soruya şu yanıtları verdi:

"Vejetaryenlik bir felsefe. Onlar yalnız hayvansal etleri yemiyorlar. Ama hayvansal ürünleri, süt ürünlerini rahatlıkla tüketiyorlar. Veganlık, bir misyonerlik gibi geliyor bana. Hayvansal hiç bir şey yemiyorlar. Yalnız tahılla ve otla besleniyorlar. Ben bir hekim olarak çok hastalıklı olduklarını bana gelenlerde gördüm. Onun için veganlık insanın vücudunun, yaradılışımızın fıtratına aykırı. Bizim vücudumuzda yüzde 60 su var. Yüzde 20 protein. Yüzde 19 yağ var. Bunlar hayvansal protein ve hayvansal yağ. Veganlar protein alıyorlar mı alıyorlar. Bitkisel protein alıyorlar.” 

'EKMEK MORFİN GİBİ BAĞIMLILIK YAPIYOR'

Karatay aynı programda ekmeğin kabarmasını sağlayan gramür maddesinin kısa süreli mutluluk verdiğini ifade ederek, “, "Adeta morfin gibi bağımlılık yapıyor"  diye konuştu. 

Yine bu maddenin çocuklarda zeka geriliğine neden olduğunu belirten Karatay, "Fırıncılar bana kızıyor ama onlar da doğal ekmek yapsınlar. Ekmeğe zehir katmasınlar. Ekmekteki katkı maddelerini kaldırsınlar" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri, mobbinge karşı eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Cem Emir, mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...