19 Eylül 2012 10:15

Muharrem Erbey’e uluslararası destek

BERLİN Barosu Başkan vekili ve insan hakları görevlisi avukat Bernd Hausler, tutuklu bulunan İHD yöneticisi Muharrem Erbey’in serbest bırakılmasını istedi. KCK adı altında yürütülen operasyonlar sonucunda Aralık 2009’da  tutuklanan İHD başkan yardımcısı ve avukat Muharrem Erbey’e 17. Uluslararası Ludovic-Trarieux Ödül&uu

Muharrem Erbey’e uluslararası destek
Paylaş

BERLİN Barosu Başkan vekili ve insan hakları görevlisi avukat Bernd Hausler, tutuklu bulunan İHD yöneticisi Muharrem Erbey’in serbest bırakılmasını istedi. KCK adı altında yürütülen operasyonlar sonucunda Aralık 2009’da  tutuklanan İHD başkan yardımcısı ve avukat Muharrem Erbey’e 17. Uluslararası Ludovic-Trarieux Ödülü verilmişti.

Almanya Berlin Barosu Başkanvekili Hauesler, İHD Genel Merkezi’nde bugün İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Erbey’in serbest kalması için girişimlerde bulunacağını ifade eden Hausler, Erbey’in duruşmasının olduğu 30 Kasım 2012 günü duruşmanın görüleceği Diyarbakır’da gideceğini belirtti. Hausler, Avrupa Avukatları İnsan Hakları Enstitüsü’nün (IDHAE) Ludovic-Trarieux 2012 İnsan Hakları Ödülü’nü avukat Erbey’e duruşma günü vereceklerini de ekledi.

Hausler, “Av. Erbey’e karşı açılan dava, avukatın müvekkiliyle eşit tutulmasından kaynaklanmaktadır. Biz bugün bu konuyu Adalet Bakanlığı’ndaki görüşmelerimizde açık olarak ortaya koyduk ve 21 Eylül 2012  tarihinde meslektaşımızın tutukluluk koşulları ve ceza davası ile ilgili olarak kesin bir bilgi edinmek istiyoruz” dedi. Hauesler Erbey ile ilgili bilgi toplayarak, gerekli adımları atacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP’ten zehirlenmeyle ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

Tahir Canan için ortak çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...