09 Kasım 2018 11:42

Türkiye fazla mesai fazlalığında

Türkiye fazla mesai uygulamasında Vietnam ve Myanmar ile aynı grupta yer alıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin fazla mesai uygulamasında Vietnam ve Myanmar ile aynı grupta olduğunu belirterek, fazla mesainin fazlalığının yarattığı sorunların çözümü için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığına vurgu yapan Gürer, “Fazla mesai çalışanlar için bir ek gelirdir. Ülkemizde ise son yıllarda fazla mesai olağan çalışma durumuna dönüşmüştür. Kayıt içinde bile çalışanların fazla mesaileri oran olarak ülkemizi en yüksek fazla mesaiye kalanlar arasında ilk sıralara yükseltmiştir” dedi.

Fazla mesaiye kalarak haftada 48 saatten fazla çalışanların oranının yüzde 35’e yükselmesinin dikkat çekici olduğunu vurgulayan Gürer, “Fazla mesainin sürekli ve olağan gibi lanse edilmesi bedenen yıpranmayı, verimliliği ve işçi istihdamını engeller duruma getirmiştir. Yorgunluk, dikkat dağınıklığı gibi nedenler iş kazalarına da davetiye gibidir” dedi.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) Dünyada İstihdam ve Sosyal Görünüm 2017 raporunda, fazla mesai saatlerinin fazlalığıyla Türkiye’nin Myanmar, Vietnam, Peru, Guatemala ve Kolombiya gibi ülkelerle aynı grupta yer aldığına dikkat çeken Gürer, “Meclis Araştırması sorunun tüm boyutu ile ele alınmasına vesile olacaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dokuz8HABER'deki iddialara dair hukuki süreç başlatıldı

SONRAKİ HABER

Kadroya geçirilen işçiler eşit haklar için Erdoğan'a mektup yazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...