09 Kasım 2018 10:35

Selma Gürkan: Leyla Güven’e özel hukuk uygulamasından vazgeçilmeli

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 'Leyla Güven’e özel hukuk uygulamasından vazgeçilmeli, serbest bırakılmalı' çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in tutukluluğuna ilişkin yaptığı açıklamada "Leyla Güven’e özel hukuk uygulamasından vazgeçilmeli, serbest bırakılmalı” dedi.

'KÜRT SİYASETİNE TEHDİT DİLİ SÜRMEKTEDİR'

Siyasi iktidarın Kürt sorununda eşit, demokratik haklara dayanan bir çözüm yerine ret ve tekçiliğe dayanan çözümsüzlük politikasında ısrar ettiğini belirten EMEP Genel başkanı Selma Gürkan şunları söyledi:

“Bu çözümsüzlük politikası hükümetin iç ve dış politikasını doğrudan etkilemekte, halklarımızın geleceğini tehdit edecek kararlara imza atmaktadır. Demokratik hakların tesis edilmesi, ülkede ve bölgede halklara dost, barışçı politikalar yerine çatışmacı, kutuplaştırıcı, yasakçı, tekçi politikalar ve muhalefete ve Kürt siyasetine tehdit dili sürdürülmektedir. Bu politikaların bir parçası olarak HDP eski eş başkanları dahil yüzlerce siyasetçi ile birlikte son seçimlerde milletvekili seçilen Leyla Güven de tutuklu olarak hukuksuz bir şekilde yargılanmaktadır. Yerel seçim startı, seçileceklerin AKP makbulünde olmaması halinde görevden alınacakları tehdidi ile verilmiştir. Daha yerel seçimlere gitmeden Erdoğan ve hükümet yetkilileri kayyım kılıcını sallayarak propagandayı başlatmıştır” dedi.

'KİŞİYE ÖZEL HUKUK UYGULANIYOR'

Kişiye özel hukuk uygulanmamasının en basit hukuk ve yargılama usulü kuralı olduğunu hatırlatan Gürkan, Leyla Güven’e yapılan yargı muamelesinin kişiye özel hukuk uygulaması olduğunu söyledi.

Gürkan açıklamasını şöyle sürdü:

“Son seçimlerde tutuklu iken seçilen tek milletvekili Leyla Güven değildir. Enis Berberoğlu serbest bırakılarak hukuksuzluk hafifletilmiş ancak Leyla Güven’in tutukluluğunda ısrar edilmektedir. Bu uygulama bile yargının siyasi iktidarın vesayeti altında olduğunu göstermektedir. Diğer yargılamalarda olduğu gibi Güven ile ilgili kararın da siyasi konjonktürün akışına göre verilme olasılığı çok güçlüdür.”

Yusuf Karataş yazdı: Leyla Güven'e özgürlük!

'HALKIN TERCİHİNE, SEÇİMİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR'

Leyla Güven’in, maruz bırakıldığı hukuksuzluğa karşı sesini duyurabilmek için süresiz açlık grevine başladığının altını çizen Gürkan; “Bu siyasi tablonun sorumlusu siyasi iktidardır ve bu hukuksuzluğun giderilmesi için karar vermesi gereken yerdir aynı zamanda. Halkın tercihine, seçimine saygı gösterilerek Leyla Güven serbest bırakılmalı, seçenlerine karşı sorumluluğunun gereği olarak milletvekilliği görevini yerine getirmesi için gerekli koşullar sağlanmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ünlü isimlere şantaj davasında Engin Altan Düzyatan tanık oldu

SONRAKİ HABER

‘Acı biber mi sürelim’ diyen rektöre kadınlardan ‘acı biberli’ yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...