09 Kasım 2018 07:55

Hekimlere güvenlik soruşturması

Güvenlik soruşturması bahane edilerek işinden edilen 400 hekim bulunuyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi.

İçerisinde pek çok tartışmalı maddeyi barındıran teklif komisyonda da yüksek tansiyonlu tartışmalara yol açtı.

BBC’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan ve bu sebeple "atanamayan" hekimler ise 600 günlük zorunlu hizmet süresince hiçbir hastanede çalışamayacak.Türk Tabipler Birliği'ne göre, hali hazırda güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanan yaklaşık 400 hekim bulunuyor. Yaklaşık bin 200 hekim ise şu an, zorunlu kamu görevine başlamadan önce güvenlik soruşturmasının sonucunu bekliyor.
Hukuki delil niteliği taşımayan bu soruşturma sonuçlarının ne kadar "güvenilir ve hukuka uygun" olduğuna dair tartışmalar ise sürüyor.

TKP VE EMEP'İN 'TERÖR ÖRGÜTÜ' OLARAK TANIMLADIĞI SORUŞTURMA BELGELERİ

BBC Türkçe'nin ulaştığı bazı güvenlik soruşturması belgelerinde, TKP ve EMEP gibi sosyalist partilerin "terör örgütü" olarak ifade edildiği ve kişilerin bu partilere üye olduğu ya da etkinliklerine katıldığı, şahsın kendisine dair herhangi bir istihbarat sonucu olmasa bile aile fertlerine dair bilgilerin eklendiği görülüyor.

2017 yılında mezun olan ve atanmayı beklerken güvenlik soruşturmasından geçemeyen doktor Mehmet'in soruşturma belgesinde, "TKP terör örgütü eylem ve etkinliklerine katıldığı" ve ağabeyinin "FETÖ'ye müzahir TUSKON üyesi şirketin yönetim kurulunda yer aldığı" ifade ediliyor.

Fakat ailenin en büyük çocuğu olan Mehmet'in herhangi bir ağabeyi bulunmuyor.

Öte yandan güvenlik soruşturmasında "terör örgütü" olarak ifade edilen Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye'de legal olarak faaliyet yürüten siyasi partiler arasında yer alıyor.

'BEN SOSYALİSTİM AMA FETÖ İLE SUÇLANIYORUM'

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Psikiyatri asistanı olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen doktor Merve ise kendisini "sosyalist" olarak tanımlıyor ve bu süreçte en çok "FETÖ ile ilişkilendirilmenin" onu yıprattığını söylüyor.

ÖNCEKİ HABER

Cerrah organ nakline dikkat çekmek için kuklalı film çekti

SONRAKİ HABER

Bakan Pekcan: Fiyat artışı yapan 1612 firmaya para cezası kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...