19 Eylül 2012 09:25

Zorlu 600 işçiyi işten attı

ZORLU Center firmasında çalışan 600 taşeron işçi bu sabah işten atıldı. Işten atmalara gerekçe olarak 2 taşeron şirketin iflas etmesi gösterildi.Zorlu Center’e bağlı inşaatta çalışan 600 işçi bu sabah çalışmak için işyerine geldiğinde, işten atıldıklarını öğrendi. İşçilerin inşaata girmesi

Zorlu 600 işçiyi işten attı
Paylaş

ZORLU Center firmasında çalışan 600 taşeron işçi bu sabah işten atıldı. Işten atmalara gerekçe olarak 2 taşeron şirketin iflas etmesi gösterildi.

Zorlu Center’e bağlı inşaatta çalışan 600 işçi bu sabah çalışmak için işyerine geldiğinde, işten atıldıklarını öğrendi. İşçilerin inşaata girmesini engellemek için çevik kuvvet barikat kurarken, çalışmaya devam eden işçiler de barikata dahil edildi. İşçilere maaşlarının ödeneceğini söyleyen firma, işçilerin çalıştığı taşeron firma ile sözleşmeyi feshettiği için işçileri içeri almayacağını söyledi. Zorlu Center’da çalışan işçilerden Selma, tekniker olarak çalıştığını ve haksızlık yapıldığını vurguladı.

Tekniker olarak çalışan Coşkun ise, sürecin Ağustos’tan önce olduğunu, o zamandan beri firmanın ödemelerde geciktiğini ve çalışanların maaşlarını 2 aylık bir gecikme ile aldıklarını belirterek “Firmanın geciken maaşlarını 17’sinde ödeyeceklerini söylemesine rağmen halen ödemedi. Böylelikle biraz zaman kazandı” dedi.

Çalışanlar “2 sene boyunca burada gece gündüz çalıştık, şimdi emeklerimizi ortada bırakmayacağız” diye konuştu. Çalışanlar, haklarını almak için gerekeni yapacaklarını vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOGO işçilerinin mücadelesi devam ediyor

SONRAKİ HABER

Hekimlerden Rojava için sınırda eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...