08 Kasım 2018 13:21

Sağlıkta şiddet yasanın çekilmesi için Meclis'e mektup

Dünya Tabipler Birliği, sağlıkta şiddet yasanın çekilmesi için Meclis'e mektup gönderdi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/EVRENSEL

Paylaş

Dünya Tabipler Birliği (WMA), ihraç edilen hekimlerin özel hastanelerde çalışmasını yasaklayacak yasa teklifine karşı TBMM'ye mektup gönderdi.

Sözkonusu teklifi "utanç verici" olarak nitelendiren WMA Başkanı Dr. Hoven, "Yasa derhal geri çekilsin" dedi.

Dünya Tabipler Birliği (WMA), TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edilen ve hekimlerin çalışma özgürlüklerine kısıtlama getiren yasa tasarısını "utanç verici" olarak nitelendirdi. WMA'nın kendi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, yasa tasarısı ile binlerce hekimin çalışma hürriyetlerinin kısıtlandığına dikkat çekildi. WMA Başkanı Dr. Ardis Hoven ise "TTB'nin bu yasanın sadece Türkiye'deki değil, tüm dünyadaki doktorların çalışma hürriyetlerine saldırı yapılan aleni bir saldırı olduğu yönündeki görüşlerini destekliyoruz" dedi.

'HÜKÜMET DOKTORLARI GÖREVEN UZAKLAŞTIRMAYI NEDEN İSTER?'

Dr. Hoven, "Söz konusu yasa utanç vericidir. Binlerce hekimin çalışma hakkının aleni bir şekilde ihlalidir. Hasta, yoksul, handikaplı ve yaşlı birçok insanın da sağlık hakkından mahrum edilmesine neden olacaktır" dedi. "Neden bir hükümet binlerce doktoru görevden uzaklaştırmak ister?" diye soran Dr. Hovan, meclise yönelik bir mektup da kaleme aldı. Dr. Hoven mektubunda "Hekimliğe ve sosyal güvenlik sistemine tehdit olacak tüm eylemleri üzüntü ile karşıladıklarını" belirtirken, "Hekimliğin tıbbi tarafsızlık da dahil olmak üzere açık ve net etik ilkeler çerçevesinde icra edildiğini ve söz konusu hekimlerin bakmakla mükellef oldukları hastalarına tıbbi müdahalelerde bulunduklarını" ifade etti. Yasa tasarısını tehlikeli ve sorumsuzca bulduklarını belirten Dr. Hoven, yasanın derhal geri çekilmesi için gerekli tüm adımların atılmasını da talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İthal etin rantını kimler yiyor?

SONRAKİ HABER

Gazi’de öldürülen gençlerin davasında polislerden çelişkili ifade

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...