08 Kasım 2018 10:02

Polisan’da işçi kıyımı hazırlığı

Boya üretimi yapan Polisan yaptığı açıklamada su bazlı boya fabrikasının kapatılacağını bu nedenle toplu işten çıkarmaların olacağını açıkladı.

Fotoğraf: Polisan

Paylaş

Polisan Kamuoyunu Aydınlatma Platformuna gönderdiği bildirimde toplu işten atmaların sinyalini verdi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “İştirakimiz olan Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin GEBKİM-Kocaeli-Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımı yapılan yeni Su Bazlı Boya fabrikası tamamlanmış olup, Dilovası’nda bulunan Su Bazlı Boya fabrikamız kapatılacaktır. İş bu fabrika, endüstri 4.0 kapsamında, LEED sertifikalı ileri teknoloji ve otomasyona dayalı olarak çalışacaktır. Bu nedenle, şirketimizin destek birimleri ile Polisan Kansai Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş’de toplu işçi çıkarılacaktır. Bu konuda T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR'a gerekli bildirimler yapılmıştır.”

Polisan’da örgütlü olan Lastik-İş Gebze Şubesi İdari Sekreteri Özay Bektaş Evrensel’e yaptığı açıklamada, “Su bazlı bölüm Japonlara satıldı. Burada otomasyon kuruldu ve yılbaşında taşınacak. Daralma olacak. Krizle ilgili değil” dedi. Polisan yönetimiyle görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Bektaş, “Daha plan yapılmış değil, işverenin sendikaya ya da sendikalı işçilere yönelik bir tutumu yok. Emekli ve gönüllüler açısından düşünüyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü

SONRAKİ HABER

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü: Şehir planları yeni projelerle çöp oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...