08 Kasım 2018 08:10
Son Güncellenme Tarihi: 08 Kasım 2018 16:32

California’da barda yaşanan silahlı saldırıda ölü sayısı 13'e yükseldi

ABD'nin California eyaletinde bir barda düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Ölenler arasında saldırgan da var.

Fotoğraf: AA

Paylaş

ABD'nin California eyaletinde bir barda düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı saldırgan dahil 13'e yükseldi. 

Ventura Şerifi Geoff Dean, Los Angeles'ın 60 kilometre batısında Thousand Oaks'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeleri aktarmak üzere bir basın toplantısı düzenledi. Saldırıda vurulan 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Dean, saldırganın da olay yerinde intihar ettiğini aktardı. Hayatını kaybedenlerden birisinin de Şerif Yardımcısı Ron Helus olduğu belirtildi.

Saldırı sırasında barda olan 19 yaşındaki görgü tanığı Tayler Whitler, yüzünün bir bölümü kar maskesine benzer bir şeyle örtülü saldırganın etrafa rastgele ateş ettiğini ifade etti. Saldırı üzerine güvenlik güçleri ve acil durum görevlileri olay yerine varırken, halktan bölgeden uzak durmaları istendi.

TURMP'TAN TWITTER PAYLAŞIMI

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, saldırıda bir şerif yardımcısının da hayatını kaybettiğini belirterek, "Tanrı tüm yaşamını kaybedenleri ve ailelerini kutsasın. Güvenlik güçlerimize de teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD'nin Californiya Eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve ABD halkına başsağlığı diliyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel’e Paradise belgeleri karikatüründen 10 bin TL ceza

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak: Cari açık yıl sonunda büyük bir sürprize gebe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...