19 Eylül 2012 11:08

Galatasaray Üniversitesi'nin Tuncel fobisi!

Galatasaray Üniversitesi, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in kampüste düzenlecek bir konferansta konuşmacı olmasını istemedi.Galatasaray Üniversitesi Medya Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR), Mor Çatı, Filmmor Kadın Kooperatifi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 5-6 Ekimde üniversitenin ev sahipliği yapması planlanan Cinsi

Galatasaray Üniversitesi'nin Tuncel fobisi!
Paylaş

Galatasaray Üniversitesi Medya Araştırma ve Uygulama Merkezi (MEDİAR), Mor Çatı, Filmmor Kadın Kooperatifi’nin ortaklaşa düzenlediği ve 5-6 Ekimde üniversitenin ev sahipliği yapması planlanan Cinsiyet Eşitliğinin İnşası Konferansı, üniversite yönetiminin Sebahat Tuncel fobisi yüzünden iptal edildi.

Alınan bilgilere göre üniversite yönetimi ilk olarak Tuncel'in konuşmacı listesinden çıkarılmasını talep etti. Bu talep karşılık görmeyince oturum iptal edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncel hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası vermeden önce üniversite yönetimi ve konferans organizatörleri içerisinde Sebahat Tuncel'in de bulunduğu konuşmacı listesi üzerinde uzlaşmıştı.

Ancak Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü söz konusu karar sonrası, İsveç Konsolosluğu'nun da desteğiyle düzenlenen konferanstan Sebahat Tuncel’in çıkarılmasını talep etti. Talep geri çevirilince üniversite yönetimi konferansa tahsis edilen salonun kullanım iznini iptal etti.

Galatasaray Üniversitesi Yönetimi’nden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken organizatörler ortak bir yazılı açıklamayla konferansı düzenleyecekleri yeni bir mekan arayışı içinde olduklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Obama ile görüştü

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da '12 Eylül' mitingi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...