07 Kasım 2018 16:51

Eğitim Sen krizden çıkış yolunu tartıştı 

İzmir'de eğitim emekçileri 'Krizin etkileri ve sonuçları' paneli düzenledi. Panelde krize karşı 17 Kasım'da yapılacak mitinge çağrı yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube "Krizin etkileri ve sonuçları" başlıklı panel düzenledi. Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde yapılan panele konuşmacı olarak KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Prof. Dr. Fuat Ercan katıldı.

Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ilk olarak KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik konuştu.

Bozgeyik krizin sonuçlarına  ve tüm kesimlerin krizden nasıl etkilendiğine değindi. "AKP'nin 16 yıldır izlediği politikalarla birlikte gelinen noktada krizden nasıl çıkarız, bunu nasıl aşarız?" sorusunu tartışan Bozgeyik, ortak mücadele hattının önemini vurguladı.

Bozgeyik, "Örgütlenme yöntem ve araçlarımızı da tartışarak emekçiler olarak toplumsal, sendikal ve barış mücadelemizi ortaklaştırmaktan başka şansımız yok" dedi. "Yaşanan kapitalizm ve siyasal rejimin krizine karşı kamu emekçilerinin, muhaliflerin antidemokratik mücadele programı geliştirmeli" diyerek 17 Kasım'da yapılacak olan kriz karşıtı İzmir mitinginin bu anlamda önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Fuat Ercan ise konuşmasında krizin tanımını yaparak, "Yaşadığımız kriz mi çürüme mi?" sorusundan yola çıktı. Kapitalizmin beslendiği kaynakları anlatan Ercan, krizin kimileri için tehdit iken kimileri için fırsat olarak tanımlandığını söyledi. Ercan, "Yeni Türkiye yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla giden bir yapı. Bu dönemden çıkış ya iyice çürüyerek ya da yeni öznelere dönüceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı'na sağlık emekçilerinden tepki sürüyor

SONRAKİ HABER

İnternette siyasi görüşünü açıklamaktan en çok Türkiyeliler korkuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...