07 Kasım 2018 14:07
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2018 19:11

Kabine Toplantısı sonrası Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın 'ABD'den talebimiz YPG/PYD ile ilişkisini tamamen koparmasıdır' derken ABD 'YPG'yi terör örgütü görmüyoruz' dedi.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 3 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kalın'ın konuşmasından öne çıkanlar:

■ "İçeriden veya dışarıdan, nereden gelirse gelsin terör tehdidine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla tam bir kararlılık içerisinde mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bizim için terör örgütleri arasında 'iyi terör örgütü, kötü terör örgütü' diye bir ayrım söz konusu değildir."

■ "Türkiye'nin PYD/YPG, yani PKK hedeflerine dönük aldığı tedbirler DEAŞ ile mücadeleyi zayıflatıyor argümanını kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir."

■ "FETÖ terör örgütene karşı da yürüttüğümüz kapsamlı mücadele bütün dünya sathında devam etmektedir. Bu konuda da en ufak bir taviz vermemiz söz konusu değildir. FETÖ'ye kol kanat geren, onlara alan açan, faaliyetlerini görmezden gelen ülkelere çağrımız, bu terör örgütüne karşı net bir tavır almalarıdır."

(Fırat'ın doğusu) "Burada Türkiye'ye dönük herhangi bir terör yapılanmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz."

(ABD'nin PKK yöneticilerine ödül koyması) "Çok geç kalmış olumlu bir adımdır. Burada eğer şöyle bir beklenti varsa; bu para ödülü ile 'PKK ile mücadalede yanınızda olduğumuzu gösteriyor. Ama eş zamanlı olarak PYD, YPG konusunda da siz tutumunuzu yumuşatın' gibi bir beklenti söz konusu ise bunun bir karşılığının olmadığını açıkça ifade etmek isterim. Birbirimizi kandırmaya dönük bir oyunun içinde olmayı ABD gibi bir ülkeye yakıştıramıyoruz. Bizim açımızdan kabul edilebilir değil." 

■ ("Türkçe ezan" açıklamaları) "Türkçe ezan meselesi yıllarca bu ülkede tartışılmış ve derin yaralar açmıştır. Bu konuyu tekrar gündeme getirmeleri tek parti nostaljilerini hala zihinlerinden atamadıklarını göstermektedir." 

ABD: YPG'Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUZ

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Suriye politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Jeffrey, YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamadıklarını söyledi.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Kriz fırsatçılığına karşı, ek zam ve iş güvencesi için birleşelim'

SONRAKİ HABER

Van'da kayyım, Mavi Kent A.Ş.’ye 24 milyon TL fazla para vermiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...