07 Kasım 2018 13:16

Öğrenci konseyleri sorun çözecekti, seçimi de sorun oldu

Üniversite öğrencilerinin temsilcilerini belirlediği Öğrenci Konseyi seçimleri, YÖK kararı ile henüz ilan edilmeyen ileri bir tarihe ertelendi.

YÖK'ün öğrenci konsey seçimleri ile ilgili yazısı

Paylaş

Aydın YİĞİT
Adana

Her 2 yılda bir yapılan ve resmi adıyla Öğrenci Konseyleri olan temsilci seçimleri, bu yıl Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı kararıyla ileri bir tarihe ertelendi. YÖK Başkanlığı Hukuk Müşavirliği tarafından üniversitelere tebliğ edilen 79433 sayılı yazıyla seçim takviminin ve programının değiştirildiği belirtildi. İlgili yazıda karara ilişkin bir gerekçe sunulmazken “Mevzuatımızda yapılan değişiklikler sebebiyle ilgili yönetmeliğin güncellemesi gerektiğinden...” ifadeleri dikkat çekti.

SEÇİM TARİHİ AÇIKLANMALI

Kararı değerlendiren Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden bir temsilci adayı, seçimlerin belli olmayan bir tarihe ertelendiğini belirterek “Zaten seçimle ilgili doğru düzgün bir haber verilmiyordu. Öğrencilerin, temsilcisine bildirmesi gereken birçok sorun varken şimdi öğrenci temsilcisi seçimi de bir sorun haline geldi. En kısa zamanda seçim tarihinin açıklanmasını talep ediyoruz” dedi.


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN DE TEPKİ

Boğaziçi Üniversitesi 2017-2018 dönemi Öğrenci Temsilciliği Kurulu da yaptığı açıklamayla erteleme kararına tepki göstererek seçimlerin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Seçimlerin önündeki engellerin kaldırılmasının ve demokratik işleyişin zedelenmemesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Yeni seçimler yapılana dek kurulumuz temsilcilik görevini sürdürecektir” denildi.

ÖNCEKİ HABER

Bir haftada 142 kişiye ‘sosyal medya soruşturması’

SONRAKİ HABER

'Toprağa sahip çıkan da cezasız kalmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa