07 Kasım 2018 12:42

Danimarka’da 3 İranlı göçmen gözaltına alındı

Danimarka Polisi, Ahvaz’ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla Danimarka’da yaşayan 3 İranlı göçmeni gözaltına aldı.

Arşiv | Fotoğraf: BMN Network/Flickr (CC BY-2.0)

Paylaş

Danimarka polisi, Ahvaz’ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketi ile ilişkisi olduğu iddiasıyla Danimarka’da yaşayan 3 İranlı göçmeni gözaltına aldı.

Polis, gözaltına alınan kişileri 22 Eylül’de İran’ın güneyinde Arapların yaşadıkları bölgede gerçekleşen silahlı saldırıları desteklemek ve kutlamakla suçluyor.

Danimarka Radyosu, gözaltına alınan kişilerin İran gizli servisinin Eylül ayında öldürmeyi planladığı kişiler olduğunu açıkladı. 28 Eylül’de Danimarka Güvenlik Polisi (PET) İsveç’i Danimarka’ya bağlayan Öresund Köprüsü ile İsveç ve Almanya sınırını saldırı düzenleneceği şüphesiyle kapatmıştı. Daha sonra İran gizli servisinin Ahvaz’ın Kurtuluşu İçin Arap Mücadelesi Hareketi ile ilişkide olduğu iddia edilen bir kişiye suikast girişimine hazırlandığı açığa çıkmıştı.

21 Ekim’de İsveç Güvenlik Polisi (SÄPO) 39 yaşındaki bir kişiyi Danimarka’da yaşayan İranlılara suikast hazırlığı yapma suçlamasıyla gözaltına almıştı. Danimarka polisi söz konusu kişiyi İran rejiminin talimatıyla suikast hazırlığında bulunmakla suçluyor.

Danimarka polisi, yaptığı basın açıklamasında İran’daki silahlı saldırıları desteklemekle suçlanan 3 kişinin Danimarkalı kurumların güvencesinde olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediye 216 bin TL’ye kahve fincanı aldı

SONRAKİ HABER

ABD’nin Suriye Temsilcisi: YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...