Darıca sahilinde sintine ve fuel oil sızıntısı

Kocaeli Darıca sahilinde bir gemiden sızdığı tahmin edilen sintine ve fuel oil sebebiyle kirlilik yaşanıyor.

07 Kasım 2018 11:37
Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, 2 gün önce bir gemiden sızdığı tahmin edilen sintine ve fuel oil sahil kıyısında kirliliğe neden oldu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman "Bunlar sürekli oluyor, onun için daha ciddi tedbirlerin alınması lazım. Gemicilerin de bilinçli olması lazım" dedi.

İzmit Körfezi Darıca Yalı Mahallesi sahilinde yaklaşık 2 gün önce görülen kıyı kirliliği üzerine Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, yapılan incelemenin ardından kirliliğe neden olan maddenin sintine ve fuel oil olduğunu belirledi. Kirlenen deniz yüzeyine sıvı emici ve yayılmayı engelleyici bariyerler çekildi. Denizden alınan numuneler laboratuvara gönderilerek atığın hangi gemiden sızdığının tespiti için çalışma başlatıldı.

Denizde yaşanan kirlenme ile ilgili açıklama yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Burası 3-4 gün önce çok temiz bir yerdi. Gemiler çok yaygın ve körfezdeki bu trafikten dolayı hangi geminin ne zaman atık bırakacağını bilemiyoruz. Çevre Müdürlüğümüzle beraber atıkları emici malzemelerle bir mücadele içerisindeyiz. Şu ana kadar da iyi bir sonuç alındı. Tabii bunlar sürekli oluyor. Onun için daha ciddi tedbirlerin alınması, tamamen sahada ve körfezde olması lazım. Gemicilerin de bilinçli olması lazım. Bunlar çok hoş hadiseler değil. Vatandaşın 1 hafta önce denize girdiği yerin şu anda temizlenmesiyle ilgili büyük bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Onu da belli bir ölçüde sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

(DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gemlik'teki demir-çelik fabrikasında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Liselilerin para vaadiyle Erdoğan mitingine götürüldüğü iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...