07 Kasım 2018 07:45

15 Temmuz Derneği, ‘yanlışlıkla’ CHP’li Aldan'ı da şikayet etti

15 Temmuz Derneği, CHP’li Aldan için kullandığı dilekçeyi kopyala-yapıştır yapınca hem Aldan hem de Cihangir İslam için suç duyurusunda bulunmuş oldu.

Göresel: MA

Paylaş

15 Temmuz Derneği, daha önce başka bir suç duyurusu dilekçesinden kopyala yapıştır yapınca Saadet Parti’li milletvekili Cihangir İslam ile birlikte yine CHP’li Vekil Ömer Süha Aldan hakkında suç duyurusunda bulundu. 

DİLEKÇEDE İSMİ UNUTULUNCA CEZA İSTEDİLER’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; İstanbul 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik, 2 Kasım’da Çağlayan Adliye Sarayı’nda SP’li Cihangir İslam’ın Meclis’te yaptığı, “15 Temmuz’da biz, iki batılın çatışmasını seyrettik” şeklindeki sözleriyle nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçe daha önce hakkında suç duyurusunda bulunulan CHP’li Aldan hakkında verilen dilekçeden kopyalandığı için Aldan’ın isminin silinmesi unutulunca zincirleme bir hataya neden oldu. Böylece 15 Temmuz Derneği’nin bulunduğu bütün illerde verilen dilekçelerde, Aldan’ın da cezalandırılması istendi. 
 
Derneğin bulunduğu illerde yapılan suç duyuruları savcılar tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere işleme konuldu.

AYNI DİLEKÇEYİ KULLANILINCA… 

Hatanın, 15 Temmuz Derneği’nin CHP’li Aldan, 696 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’ye yönelik "Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır" sözlerine ilişkin 28 Aralık 2017’de suç duyurusu için kullandığı dilekçeyi İslam için de kullanmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
 
Dilekçede, İslam’ın Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçunu düzenleyen 216/1 maddesi kapsamında, CHP’li Aldan’ın ise, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçunu düzenleyen 301. maddesi kapsamında cezalandırılması talep edildi. Dilekçede, CHP’li Aldan hakkında şu ifadelere yer verildi: “Görüldüğü üzere şüpheli Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Cumhurbaşkanını, Türk milletini ve Türk askerini aşağılamış ve tahkir etmiştir. TCK’nun 301. Maddesini açıkça ihlal eden Ömer Süha Adan’ın yargılanmasını talep ederiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barselona ve Madrid'de bomba alarmıyla kapanan tren hatları açıldı

SONRAKİ HABER

67 yaşındaki hasta tutuklu Burhan Karatay yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa