07 Kasım 2018 06:47

Miili Eğitim Bakanı: Özel öğretime teşviği azaltarak kaldıracağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)  ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada ilkokulda çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak tenefüs sürelerinin artırılacağını ifade etti. Selçuk, bakanlık olarak hedeflerinin 3 yıl içinde 5 yaş erken çocukluk eğitiminin zorunlu hale getirilmesi olduğunu belirterek müfredatın çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirileceğini belirtti. Selçuk, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında resmi 23 bin 74 ilkokulda 250 bin 124 öğretmen ve 5 milyon 23 bin 621 öğrenci, 17 bin 114 ortaokul ve imam hatip ortaokulunda 308 bin 127 öğretmen, 5 milyon 116 bin 642 öğrenci ve 311 yatılı bölge okulunda 5 bin 502 öğretmen ve 72 bin 420 öğrenci bulunduğunu belirtti.

Selçuk “Özel okul teşvikleri önümüzdeki yıl artırılacak. Eğtiim ve öğretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 TL ile 4 bin 610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecek. Ancak sonrasında özel okul teşviki kademeli olarak kaldırılacak” açıklaması yaptı.

Bakan Selçuk, geleceği dair hedeflerini ise şöyle sıraladı: 

* Okullar arasındaki eşitsizlik giderilecek

* Öğrenciler üzerindeki sınav baskısı azaltılacak

* Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak

* Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecektir. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet'in tırnağında DNA'sı çıkmıştı, 'tokalaşmıştık' diye savundu

SONRAKİ HABER

Nazlı Sinem Erköseoğlu'nun ölümüne ilişkin dava sil baştan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...