06 Kasım 2018 16:01

Lavrov'dan NATO'nun askeri eylemlerine 'karşılık veriririz' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarında askeri varlığını artırma eylemlerine mutlaka askeri yanıt verileceğini söyledi.

Fotoğraf: Burak Akbulut/AA

Paylaş

İspanya'nın başkenti Madrid'de İspanyol mevkidaşı Josep Borrell ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, "NATO'lu komşularımızın Rusya sınırlarında askeri altyapısını ve askeri varlığını artırma yönündeki adımları, askeri yanıtsız bırakılamaz" dedi.

'HAYAT, NATO'YU RUSYA'YLA DİYALOG KURMAK ZORUNDA BIRAKACAK'

Sputnik'in haberine göre Lavrov, ordular arasında tam teşekküllü diyalog kurulması gerektiğini ancak NATO'nun bundan kaçtığını ve günün birinde hayatın İttifak'ı Rusya'yla diyalog kurmak zorunda bırakacağını belirtti.

Lavrov, NATO'nun Rusya sınırlarındaki eylemlerinin Moskova'yı endişelendirdiğini de ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, Rusya'nın güvenliğini ciddi anlamda tehdit ediyor ve yeni üyelerin topraklarında kalıcı olarak askeri güçler konuşlandırılmasının önüne geçmek için imzalanan Rusya-NATO Kurucu Belgesi'ni ihlal ediyor."

ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK YAPTIRIMLARI 'GAYRİMEŞRU'

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını değerlendiren Lavrov, "Yaptırımlar kesinlikle gayrimeşru ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının açık ihlali" ifadelerini kullandı. 

AA'nın aktardığına göre yaptırımların açıklanma ve uygulanma şeklinin de ciddi hayal kırıklığına yol açabileceğini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı, ABD çekilse bile Avrupa ülkeleri, Rusya, Çin ve İran'ın, Tahran'ın nükleer programına ilişkin Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın uygulanmasına devam etme kararı aldığına dikkati çekti. 

Lavrov, yaptırımlara rağmen İran'la ekonomik iş birliği için yollar olabileceğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Zirveler ve zırvalar

SONRAKİ HABER

Silindirin altında kalan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa