06 Kasım 2018 13:49

Bilecik'te üç sendika krize karşı ortak mücadele çağrısı yaptı

Cam Keramik-İş, Petrol-İş ve Birleşik Metal-İş sendikaları: Kriz fırsatçılığına karşı birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bilecik'te farklı iş kollarından üç sendika krizin faturasının işçi ve emekçilere kesildiğine dikkat çekti. Sendikalar işçi ve emekçilere Perşembe günü yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

yarin11.com’un haberine göre DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası bürosunda biraraya gelen Cam Keramik İş Sendikası, Petrol İş Sendikası ve Birleşik Metal İş Sendikası temsilcileri ortak basın açıklaması düzenledi.

Sendikaların birlikte hareket edip perşembe günü alana inecekleri duyurulurken, sendikacılar adına açıklamayı Birleşik Metal İş Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan yaptı. Büyükbeyhan "Yıllardır yaşanan yüksek oranlı büyüme, ekonomideki yapısal sorunları çoğaltmış ve patronlar cebini doldurmaktan başka iş yapmamışlardır. Dışa bağımlılığımız artmış üretim ithalatla yapılır hale gelmiş ve carı açık alabildiğine artmıştır. Krizin nedeni bu yanlış politikalardır. Ekonomi büyürken bundan emekçilere pay vermeyenler ve gerekli önlemleri almayanlar şimdi bizden fedakarlık beklemektedirler" dedi.

Örgütlenmeye ve örgütlülüğe sahip çıkmaya dikkat çeken Büyükbeyhan, "Sendikaların ise birlikte mücadele etmekten başka çaresi yoktur. Sınıf dayanışması güçlendirilmelidir. Bugün Bilecik’te olduğu gibi tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana güçleri, kriz fırsatçılığına karşı birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamada Birleşik Metal-İş Sendikası, Petrol-İş Sendikası, Cam Keramik-İş ve Bilecik Sendikalar Birliği olarak birlikte mücadele edileceği vurgusu yapıldı ve 8 Kasım Perşembe günü saat 16.45’te Bilecik Belediye çay bahçesi önünde yapılacak basın açıklamasına çağrı yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Matematik, biyoloji ve Evrim

SONRAKİ HABER

Evrensel’e 8 bin lira tazminat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa